Search
Close this search box.

OVE SUBOTE KOD POŽEGE Na stazi Zlatni lug čak dvije utrke Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu

Ljubitelje adrenalina na dva kotača očekuje u subotu 11. lipnja prava poslastica. Na imanju Zlatni Lug  u blizini Požege drugi put će se voziti utrka Cross Country te prvi put super enduro natjecanje. Utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u cross countryju, u disciplini Cross Country, počinje u 11 sati. Kružna staza dužine 7,5 km sadrži brojne izazove za vozače jer kombinira vožnju kroz šumu i po livadi. Teren je djelomice ravan, djelomice strm, a cijelom dužinom staze postavljene su prepreke poput guma, drvenih trupaca te zemlje koje vozači moraju preskočiti odnosno pronaći način kako savladati prepreku. Imanje Zlatni Lug prostire se na 70 ha.

Sudjeluje više od osamdeset  vozača

Organizatori utrke Zlatni Lug Racing Team i Moto klub Požega Promet najavljuju velika imena domaće moto scene. Natjecat će se više od 80 vozača u klasama Gold i Silver te u klasama Bronze, Veteran i Amater, a da ova utrka već sada ima velik značaj, pokazuje i činjenica da će stazu Zlatni Lug testirati i neki od najtrofejnijih hrvatskih vozača: Matej Jaroš, Leo Pandžić, Nenad Šipek, Tihomir Kotarski, Patrik Ujčić, Antonio Cvitković i brojni drugi.

Delegat utrke je Požežanin Tomislav Marić-Mafa koji je organizator najpoznatije extreme enduro utrke u Hrvatskoj i u regiji – Extreme enduro Lika. Osim uživanja u utrci, posjetiteljima je zajamčena i dobra zabava uz DJ-a tokom cijeloga dana. Od 18 sati nastupaju Tamburaški sastav Merak i Esad Merulić, uz odličnu ponudu hrane i pića. Ulaz je 10 kuna, a parking dovoljno velik za sve zainteresirane.

Pripremio: I. T.

Foto: Plakat

 

 

Vezano
Vezano