Search
Close this search box.

OVE SUBOTE Na Trgu sv.Trojstva – 18. “Sajam antikviteta Požega 2023.” i 11. Oldtimer susret Trophy Zlatnom dolinom


Trg sv. Trojstva u Požegi ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu,18. Sajma antikviteta u gradu Požegi, u subotu 26. kolovoza od 9 sati. Pod pokroviteljstvom grada Požege i TZ grada Požege te Požeško-slavonske županije ovaj 18. Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine zajedno sa organizacijom 11. Oldtimer susreta Trophy Zlatnom dolinom 2023. te na taj način i grad Požegu približava onim srednjeeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina.
Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukli su Sajmovi antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada.  Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.
– Ovaj, 18. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj, oko 50 izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hoby polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima i starinama uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje – kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka,ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.
Požeški 18. Sajam antikviteta bit će obogaćen i sa štandovima na kojima će izlagati  OPG-ovi, obrti i mali proizvođači autohtonih proizvoda, hrane i pića.
18. Sajam antikviteta Požega 2023. bit će otvoren od 9 do 14 sati, a uz sajam građani, gosti i izlagači moći će obići veliki broj oldtimera, starih motora, automobila i drugih vozila na centralnom dijelu parkirališta na Trgu sv. Trojstva. 

Izvor: Kronika požeško-slavonska

Vezano
Vezano