Search
Close this search box.

OVOG VIKENDA Policija će posebnu pozornost posvetiti vozačima pod utjecajem alkohola i droga

Dragovoljno predali automatsku pušku, spremnike i streljivo

U četvrtak 6. srpnja 2023. u mjestu Vidovci, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku, dva spremnika i 36 komada streljiva. Istoga dana, na području Pakraca, anonimni građanin je dragovoljno predao kuburu i streljivo. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila su se dva bijega s mjesta prometne nesreće, u Pakracu u Ulici Gojka Šuška i u Požegi u Ulici Republike Hrvatske.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 8./9. srpnja 2023. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano