Search
Close this search box.

PAKRAC Održan Dječji festival domoljubne pjesme – „Croatio iz duše te ljubim“

U prigodi obilježavanja 32. obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu, a u organizaciji Grada Pakraca, Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Osnovne glazbene škole Pakrac, u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ održan je četvrti po redu Dječji festival domoljubne pjesme – „Croatio iz duše te ljubim“, učenika osnovnih škola.
Među brojnom publikom koja je uživala u prekrasnim dječjim nastupima, uz pakračku gradonačelnicu i saborsku zastupnicu Anamariju Blažević, bili su i zamjenik županice Ferdinand Troha te Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko – telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.
Neposredno pred početak samog festivala, hrvatsku himnu, uz pratnju Tamburaškog orkestra Pakrac, otpjevala je Tena Badrov, prošlogodišnja pobjednica festivala, nakon čega se u ime organizatora svima prisutnima obratila ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac Alfreda Petani Grafina, izrazivši sreću i zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom izvođača te zahvalivši svima koji u obrazovnim ustanovama promiču domoljublje.
Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević pozdravivši sve prisutne naglasila je kako obilježavanjem početka Domovinskog i obrambenog rata slavimo mir i pobjedu te se ovom prilikom osvrnula na ratna zbivanja u Ukrajini kojima svjedočimo proteklih godinu dana, izrazivši solidarnost i suosjećanje za ukrajinski narod koji prolazi kroz ratne strahote.
Na festivalu domoljubne pjesme nastupilo je petnaest djevojčica i dječaka, učenika osnovnih škola iz Zagreba, Karlovca, Siska, Valpova, Kutine, Novske, Daruvara i Pakraca, a osim nastupa natjecatelja, publika je mogla uživati i u izvedbama članova zbora Osnovne škole Braće Radića Pakrac.
U ovogodišnjem stručnom žiriju bili su Tea Silađi, Marija Martinelli, Nika Pastuović, Ivana Brkašić i Aleksandar Gašparović, koji su na samome kraju odlučili da je pobjednica 4. Dječjeg festivala domoljubne pjesme Zagrepčanka Marta Deur s pjesmom „Procvjetala Ružica“. Drugo mjesto osvojio je Fabijan Kovačević (Novska) s pjesmom „Vukovar, Vukovar“, dok su treće mjesto osvojile Sofia Makar i Ena Maslać (Zagreb) s pjesmom „Samo jedno srce tuče“.
Nagrade i zahvalnice pobjednicima i sudionicima festivala uručili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, ravnateljica OGŠ Pakrac Alfreda Petani Grafina te Miroslav Ivančić, predsjednik pakračkog Gradskog vijeća i predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.
Izvor : pszupanija.hr/ Lipički compas

 


Vezano
Vezano