Search
Close this search box.

PAKRAC Održana završna konferencija istraživačkog projekta „Vršnjačko nasilje u doba koronakrize“

U prostoru Osnovne škole braće Radića u Pakracu održana je 23. veljače završna konferencija istraživačkog projekta „Vršnjačko nasilje u doba koronakrize“. U navedenom projektu je kao partner sudjelovala i Policijska uprava požeško-slavonska. Na završnoj konferenciji bili su prisutni profesorica pedagogije Željka Maic, koja je prezentirala rezultate istraživačkog projekta te preventivne programe škole,  pročelnica Ureda Grada Pakraca Ivana Šušnjić, požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha, policijski službenik prevencije Ravnateljstva policije Dražen Laklija te državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Praktični cilj istraživanja bio je identificirati osnovne aspekte problema i pojavne oblike vršnjačkoga nasilja u ovoj školi, a napose za vrijeme trajanja koronakrize. Kako je istaknuto, dobiveni rezultati temelj su za realizaciju budućih preventivnih aktivnosti i projekata, odnosno za osmišljavanje programa mjera za sprečavanje i suzbijanje vršnjačkoga nasilja, koje škola provodi samostalno ili u suradnji s policijskom upravom ili s drugim institucijama koje imaju isti cilj.

U ime Ravnateljstva policije prisutnima se obratio policijski službenik Službe prevencije Dražen Laklija koji je izjavio da je unazad pet godina došlo do smanjenja vršnjačkog nasilja, no zbog trenutne koronakrize porastao je broj nasilja na internetu te na društvenim mrežama. Na konferenciji su također prisustvovali policijski službenici PU požeško-slavonske, načelnik Policijske postaje Pakrac, profesori Osnovne škole Braće Radića, koordinatorica organizacije i voditeljica projekta Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin, te novinari koji su medijski popratili završnu konferenciju.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

 

 

Vezano
Vezano