Search
Close this search box.

PAKRAC Otvoren ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja

Prilikom posjete Gradu Pakracu ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u društvu saborskog zastupnika Ante Deura i ravnatelja nadležne Uprave u Ministarstvu, posjetio nedavno otvoreni ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu te je tom prilikom naglasio važnost rada ovog ureda za sve branitelje ovog kraja i članove njihovih obitelji kako bi im na taj način pružili potrebnu pravnu, socijalnu i psihološku pomoći.
U traganju za najučinkovitijim mogućnostima pružanja odgovarajuće pomoći, još 1995. godine započeo je razvoj mreže Centara za psihosocijalnu pomoć. Od tada do danas, ustrojena je mreža u kojoj je ukupno 21 Centar za psihosocijalnu pomoć, u svim županijama RH.
Ministar Medved naglasio je važnost ovog projekta i dostupnost kako županijskih centara tako i ovog ureda u Pakracu svim braniteljima čija je svrha informirati i pružiti psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na ovom području koji su u potrebi (pravna, socijalna, psihološka pomoć, informiranje vezano za mogućnosti daljnjeg školovanja, zapošljavanja i sl.) i na taj način omogućiti njihovu učinkovitu psihosocijalnu integraciju. Za sve hrvatske branitelje također su osigurani i besplatni sistematski pregledi.
Kako bi bili proaktivni u ostvarenju tog cilja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, uz već postojeće letke, tiskati i brošure te izraditi promotivne video filmove koji će sadržavati sve relevantne informacije i kontakte područnih ureda kojima se mogu obratiti, a u planu su i stručna predavanja i prezentacije.
Ured je otvoren svaki radni dan od 9:00h do 12:00h, a sve potrebne informacije možete dobiti i na broj telefona: 034 550-645 / Ivana Feltrin.

Izvor: Anamarija Blažević

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi