Search
Close this search box.

PAKRAC Provedena preventivna aktivnosti „Zajedno protiv govora mržnje”

U srijedu 14. veljače 2024. u Osnovnoj školi Braće Radića u Pakracu u sklopu preventivnog projekta pod nazivom „Nova prijateljstva obogaćuju“ kojeg ta škola s partnerima provodi uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održano je predavanje učenicima šestog razreda pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“ i to na temu vršnjačkog nasilja, nasilja putem Interneta i mreža, odnosno korištenja mobitela, mreža i ostalih komunikacijskih sredstava na siguran način, odnosno na način da se ne šteti drugima.

Policijski službenici Goran Matijević i Darko Major su prisutne učenike upoznali što je to vršnjačko nasilje, koji su mu oblici, koje posljedice mogu nastati za počinitelja, a koje za žrtvu, te sa specifičnostima elektroničkog nasilja i ukazali na loše pojavnosti koje mogu nastati neodgovornom uporabom mobilnih mreža i aplikacija, a sve kako bi se smanjila mogućnost kaznenih djela putem Interneta na štetu djece i preveniralo vršnjačko nasilje.

Uz stručno osoblje navedene škole i policijske službenike PU požeško-slavonske u provođenju projekta koji traje do 28. veljače, odnosno nacionalnog Dana ružičastih majica, koji će na taj način sada već tradicionalno biti obilježen i na području naše policijske uprave, uključeni su i djelatnici Obiteljskog centra, Područna služba Požeško-slavonska, Centar za genetičku medicinu fakulteta u Rijeci i OCD Delfin. 

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano