Search
Close this search box.

PAKRAC Večer domoljubne poezije i pjesme kao simbol hrabrosti i identiteta

U prigodi obilježavanja 29. godišnjice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u Gradskoj vijećnici u Pakracu održana je kulturna manifestacija  pod nazivom Večer domoljubne poezije i pjesme. Manifestacija u organizaciji Gradske knjižnice Pakrac i u suradnji s Udrugom Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, donijela je spoj poetske riječi i glazbe s naglaskom na domoljublje.
Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, istaknuo je važnost manifestacije kao dijela programa obilježavanja godišnjice VRO Bljesak, izrazivši zadovoljstvo jer je pružena prilika pjesnicima da svoje stvaralaštvo podijele sa širom publikom.
Svoje stihove s publikom su podijelili Ante Ćurić, Dubravka Vukoja, Hrvoje Horvat, Zoran Smešnjak i Mihajla Marčetić, a uz bogatu poetsku riječ, za glazbeni dio večeri pobrinula se Policijska klapa Sveti Mihovil.
Večeri domoljubne poezije i pjesme prisustvovao je i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, istaknuvši važnost domoljubne poezije u promicanju nacionalnog identiteta.
– Klapa nas je jako lijepo uvela u večerašnje druženje i uživanje u ljepoti Domovine kroz pjesmu. Domoljubna pjesma, naša hrvatska pjesma, bila je nešto što je generacije prije nas držalo, hrabrilo, zbog nje se znalo i stradati, međutim ona je uvijek bila dio našeg identiteta – rekao je Troha, naglasivši ulogu poezije u očuvanju kolektivnog pamćenja i identiteta.
Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, izrazio je podršku Ministarstva hrvatskih branitelja ovom događaju. Istaknuo je iznimnu kreativnost pjesnika i pjesnikinja te naglasio da kroz domoljubnu poeziju reflektiramo hrabrost i vrijednosti našeg naroda.
– Drago mi je što sam danas s vama, drago mi je vidjeti tolike prijatelje i poznata lica, biti ovdje i čuti našu klapu. Da se nije događalo sve što se događalo u Hrvatskoj, naše pjesme, naša poezija ne bi bila tako jaka. Kroz vjekove su nas tlačili, a ova naša generacija ona je uspjela ostvariti naš dugovječni san – rekao je Tandara.
Izvor: pszupanija.hr
Foto: Lipički Compas

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…