• Kategorija

  Domovinski rat i branitelji

  PALIJATIVNI TIM LIPA Natječaj za kratku priču „Žena-braniteljica u ratu i miru“ produžen do 1. kolovoza

  13.06.2022.

  Iz Palijativnog tim LiPa obavještavaju da je Natječaj za kratku priču Žena-braniteljica u ratu i miru produžen do 1. kolovoza 2022.

  -Produljenjem roka za dostavu priča želimo dati dovoljno prostora za odluku i napisati svjedočanstvo i onima koji su naknadno saznali za natječaj kao i onima koji su još neodlučni. Iznijeti svjedočanstvo je težak korakjer zahtjeva ponovno proživljavanje nečega možda potisnutoga, a treba  ga uobličiti u formu kratke priče i spisateljski napor-naglašavaju u Palijativnom timu LiPa

  Svrha ovog natječaja odnosno priče je ovjekovječiti lik žene-braniteljice domovine i braniteljice u miru svih trajnih vrijednosti, koja je ostavila poseban trag u životu pisca, odnosno osobno svjedočanstvo u teškim, ali “danima ponosa i slave”.

  -Također na ovaj način želimo postići i povezivanje osoba sa sličnim iskustvima, a ono najbitnije ovjekovječiti zaslužne žene – braniteljice  i njihova djela u tiskanom izdanju-poručuju iz Palijativnog tima LiPa.

  Podsjećamo da je natječaj objavljen na www.culturenet.hr, a prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2022. na e-adresu: domoljubne 123@gmail com.

  Pripremio: I. T.

  Foto: Letak

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije