Search
Close this search box.

PARK PRIRODE PAPUK Povijesni iskorak – odobren projekt u vrijednosti 3.313.975,93 eura

Dugogodišnja vizija Parka prirode Papuk u pogledu razvoja Papuka, i kontinentalnog turizma općenito, u proteklih nekoliko godina u potpunosti se ostvaruje, no u proljetnu sezonu ulazi se s fantastičnim vijestima iz Ministarstva turizma i sporta. U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C1.6.R1-I1.01   “Regionalna diverzifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodatne vrijednosti – GRUPA 1” odobreno je stopostotno financiranje dugo očekivanog projekta “Vrata Papuka”- prijemna točka u Slatinskom Drenovcu.

Projekt se odnosi na revitalizaciju lokacije kroz obnovu nefunkcionalne zgrade od 631,59 m2 bruto površine te uređenje okolišnog prostora oko građevine. Obnovom, nadogradnjom i opremanjem građevina će se revitalizirati i stvoriti novi resurs kojim se odgovara na niz identificiranih razvojnih izazova na području Virovitičko- podravske i Požeško-slavonske županije, te rješava znatan broj razvojnih potreba.

Obnovom i opremanjem Prijemne točke Vrata Papuka stvorit će se visokokvalitetni uvjeti za održavanje širokog spektra događanja i aktivnosti iz područja turizma, prirodne, društvene i gospodarske djelatnosti usmjerenih na unaprjeđenje kvalitete života lokalne zajednice. Projektom će se uspostaviti i gljivarski park te poučno-edukativna staza koji se nalaze na području Parka prirode Papuk.

Vrijednost projekta je 3.313.975,93 eura, a partner na projektu je Općina Velika.

“Iz godine u godinu svjedočimo razvoju destinacije kroz infrastrukturna ulaganja koja zatim rezultiraju porastom broja posjetitelja. Slatinski Drenovac nalazi se na samom ulazu u Park šumu Jankovac i mjesto samo po sebi bilježi porast smještajnih objekata što je odraz prepoznavanja benefita destinacije od strane lokalne zajednice. Ovaj projekt veliki je iskorak za Park prirode Papuk, lokalnu zajednicu  i kontinentalni turizam općenito. Zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta što su prepoznali nužnost projekta i uz Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja podržali nas na najbolji mogući način.” – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Park prirode Papuk  jedino je zaštićeno područje u Republici Hrvatskoj koje će ovim pozivom ostvariti ulaganje.
“Čestitam Parku prirode Papuk na još jednom uspjehu u prijavi projekata za sufinanciranje europskim sredstvima. Ovo je rezultat naše kvalitetne suradnje i vizije kojom Park prirode Papuk dobiva dodatne sadržaje. Pozivam sve građane da posjete Park prirode Papuk, ali i naše druge Parkove te da uživaju u prirodnim bogatstvima naše zemlje.” – izjavio je Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja.
Papuk ovim projektom obogaćuje svoju ponudu još nizom atraktivnih  sadržaja, a uz skorašnji adrenalinski park u Slatinskom Drenovcu s punim pravom se naziva biser slavonskog gorja – kako zbog svoje ljepote, tako i svojim primjerom rasta na dobrobit lokalnog stanovništva i posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Izvor: Park prirode Papuk,Nikolina Erceg

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi