Search
Close this search box.

PAVLOVCI Odigran prvi Memorijalni turnir „Ivan Vinković Švabo”

U Pavlovcima je odigran prvi  Memorijalni turnir u spomen Ivanu Vinkoviću Švabi. Švabo je bio jedan od osnivača Mladosti, zatim  igrač i trener, a poslije i dugogodišnji domar. Bio je dobro i vedro lice Pavlovačkog kluba za kojeg je davao cijelog sebe. Zbog toga se Mladost kroz Memorijalni turnir odlučila zahvaliti i sjećati na svog vječnog prijatelja. Na turniru su sudjelovali Mladost, Slaven, Lipa i BSK Biškupci.
Turnir je održan u subotu i u nedjelju, u prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Slaven Gradac i BSK iz Biškupaca. Slaven je slavio rezultatom 6:1 i tako se plasirao u finale. U drugoj utakmici sastali su se domaća Mladost i Lipa, odigrana je zanimljiva utakmica nakon koje je bio neodlučen rezultat pa su o prolasku u finale odlučivali jedanaesterci nakon kojih je domaća Mladost prošla u finale gdje ih je čekao Slaven.

 

Drugi dan turnira odigrana je utakmica za treće mjesto između Lipe i BSK-a. Lipa je uvjerljivo slavila i osvojila treće mjesto na prvom izdanju ovog Memorijalnog turnira.
U jako zanimljivom finalnom dvoboju sastali su se domaća Mladost i Slaven iz Gradca. Bila je to prava muška utakmica sa puno dobrih poteza i prilika s obje strane. Mladost se vraćala oba puta iz rezultatskog minusa, Slaven je poveo 0:1, Mladost se brzo vratila, a onda je Slaven poveo 3:1, ali uporna Mladost dolazi iz dvije kontre do poravnanja pa su na kraju i o prvom mjestu odlučivali jedanaesterci. Nakon jedanaesteraca domaća Mladost osvojila je prvo izdanje Švabinog turnira.
Izvor: Općina Brestovac

Vezano
Vezano