Najčitanije

 • Fotogalerije

  PD „MALIŠĆAK” VELIKA Planinarsko Vinkovo: Papuk je i ovaj put pripremio pravu snježnu avanturu

  U sklopu obilježavanja blagdana sv. Vinka, u organizaciji PD Mališćak Velika, održan je tradicionalni izlet na Papuk. Iako je u Velikoj, otkud je Omladinskom stazom prema Češljakovačkom visu krenulo 20-ak planinara i pas Zoko, bilo samo nekoliko centimetara snijega, Papuk je i ovaj put pripremio pravu snježnu avanturu.

  Mjesto polazišta Lugarnica, prvo zaustavljanje vinograd g. Slavka Perića gdje nas je domaćin kao i dosadašnjih godina dočekao odličnim domaćim rakijama i vinima….ipak je Vinkovo i u to ime treba nazdraviti. Staza dalje vodi kroz vinograde, preko brda Šage, Umitalce, Velike bukve i Lipove glave na Češljakovački vis do kojeg treba prehodati 10-ak kilometara. Dan je bio odličan za hodanje (a koji nije?!) pa su jakne, kape i rukavice uskoro postale suvišne.

  Što smo se više penjali, snijega je bilo sve više. Prizori kakvi se mogu doživjeti samo na Papuku, postajali su sve ljepši. Kad smo u snježnim nanosima počeli propadati do koljena, vodiča Tomislava Šebalja zamijenio je Mario te je s krpljama pravio trag kako bi ostatku ekipe bilo lakše hodati po dubokom snijegu i provlačiti se kroz krošnje savijene pod teretom snijega. Na Češljakovačkom visu brzinsko fotografiranje, kuhano vino, čokolada za energiju i spust strmom stazom prema Trišnjici gdje je dio ekipe, koji se odvojio pred samim vrhom, već naložio vatru za ispeći slaninu i kobasice.

  Uslijedio je povratak cestom do veličkih livada.  Nakon prehodanih 16 kilometara i više od šest sati provedenih na svježem papučkom zraku, grijanje kuhanim vinom u Aquaparku Shhhuma kod vinkovske kućice društva, itekako je dobro došlo.

  Izvor: L.Galić

   


  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači