Search
Close this search box.

PETNAEST GODINA UDRUGE TURISTIČKIH VODIČA NAŠE ŽUPANIJE Prvi su u Hrvatskoj pokrenuli program u kojemu građane upoznaju s poviješću svoga grada – učinili su to i za ‘rođendan’!

U subotu 13.svibnja Udruga turističkih vodiča Požeško-slavonske županije napunila je 15 godina postojanja. ‘Rođendan’ je obilježen radno, turističkom šetnjom pod nazivom „Požežani za Požežane”.
Naime, udruga naših turističkih vodiča prva je u Hrvatskoj, 2014.godine, pokrenula program u kojem građane svog grada upoznaju s njegovom povijesti pa je tako bilo i ove godine.


– Pošli smo od zgrade Muzeja i potom pošli do najznačajnije objekata na Trgu sv.Trojstva. Posjetili smo i samostan redovnica sv.Vinka Paulskog a šetnja povijesnom jezgrom požege završila je u Katedrali, odnosno kripti Katedrale. Ovakve šetnje organiziramo nekoliko puta od proljeća do kasne jeseni – kazao je autor projekta i predsjednik Udruge Dalibor Nedela.


Tijekom 15 godina postojanja Udruge njeni vodiči su kroz Požegu i cijelu Slavoniju proveli 105 grupa u kojima je bilo oko 5 300 turista. Posebno ističu kako je član i tajnik Udruge Vladimir Štibrić 2012.godine dobio nahradu Hrvatske turističke zajednice kao najbolji vodič u RH. On kje također ove godine dobio i Godišnju županijsku nagradu a ne treba zaboraviti i kako je upravo V.Štibrić idejni začetnik pleterničkog Muzeja bećarcfa. Inače, član Udruge turističkih vodiča je i Goran Hruška, koji je njen dopredsjednik.


– U programu našeg rada i u buduće će biti turističke šetnje za građane i upoznavanje s poviješću Požege pa ih pozivam da nam se pridruže – istakao je na kraju D.Nedela.

Tekst: V.Milković
Foto: Udruga turističkih vodiča

Vezano
Vezano