Search
Close this search box.

PIJANI Dvoje vozača skrivilo prometne nesreće

Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,10 promila i koristeći mobitel pa sletio s kolnika

U srijedu 19. srpnja 2023. oko 12.20 sati u mjestu Biškupci, 56-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je istekla važnost vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 3,10 promila te koristeći mobitel upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika na makadamsko proširenje i udario u drvenu konstrukciju nakon čega je sletio u putni kanal i udario u betonsku cijev kolnog ulaza.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


 Pod utjecajem alkohola od 1,56 promila skrivila prometnu nesreću


U srijedu 19. srpnja 2023. oko 17.30 sati u Požegi u Mlinskoj ulici, 43-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,56 promila upravljala osobnim automobilom, prešla je vozilom u suprotnu prometnu traku te prednjim lijevim dijelom udarila u prednji lijevi kotač traktora kojim je upravljao 63-godišnjak, a potom u prednji lijevi kotač osobnog automobila kojim je upravljala 26-godišnjakinja.

Nakon udara došlo je do rotiranja vozila kojim je upravljala 43-godišnjakinja te slijetanja na travnatu površinu i udara u metalni stup.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 63-godišnjak i 27-godišnjakinja koja se nalazila kao putnica u vozilu kojim je upravljala 26-godišnjakinja koja je također lakše ozlijeđena.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske i u mjestu Gradac.

 

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

 

 

Vezano
Vezano