Search
Close this search box.

UZ MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA U Požegi održana javnozdravstvena akcija

Danas je u pješačkoj zoni u Požegi ispred zgrade Općinskog suda obilježen Međunarodni dan sestrinstva javnozdravstvenom akcijom  u kojoj su medicinske sestre i tehničari svih županijskih zdravstvenih i zdravstveno-socijalnih ustanova građane educirali o potrebi i važnosti zdravog načina života i time promovirali svoj rad s naglaskom na važnost obrazovanja, ali i položaja medicinskih sestara i tehničara u našem zdravstvu.
Tijekom javnozdravstvene akcije građanima su mjerili razinu glukoze u krvi i krvni tlak.


Ovo je prvi puta nakon pune tri godine da su se ujedinile medicinske sestre i tehničari ispred Opće županijske bolnice, Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinu, ustanova za kućnu njegu i domova umirovljenika iz Požege i Velike.


Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u Požegi započelo je jučer predavanjem na temu „Mentalno zdravlje i briga o sebi“ u predavaonici Opće županijske bolnice u Požegi.

Ovom akcijom medicinske sestre i tehničari žele ukazati na njihovu važnost u zdravstvu, ali i na probleme medicinskih sestara i tehničara. To su: nedostatak medicinskih sestara i tehničara, radno i administrativno opterećenje, nepriznavanje koeficijenata sukladno razini obrazovanja i neadekvatna plaća za određene poslove, naglasila je Silvija Marić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u Općoj županijskoj bolnici Požega. Ujedno je i najavila svečanu proslavu koja će biti održana 26. 5. 2023.
Akciju je posjetio i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.


Ovom  prigodom svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitamo Međunarodni dan sestrinstva!

Tekst i foto: Pavle Bucić

Vezano
Vezano