Search
Close this search box.

PLAMEN D.O.O. Usprkos epidemiji i šteti od nevremena – prihod je rastao 67 posto, izvoz 72 posto….

Protekle dvije covid-godine za gospodarstvo su posebno bile teške no, u takvim uvjetima, neki su se snalazili lošije, neki bolje. Požeški Plamen d.o.o. je u ovoj drugoj kategoriji o čemu svjedoče slijedeći podaci:
U 2021.godini prihod je bio 28o,6 milijuna kuna što je porast od 67 posto. Rasli su i rashodi koji su iznosili 226,6 milijuna, odnosno 60 posto tako da je na kraju ostvarena dobit od 49,2 milijuna (porastje je 70 posto). Ovdje treba dodati kako su štete od nevremena prošlog ljeta bile iznimno velike i teretile su ovu tvrtku sa 4,7 milijuna kuna.
Broj zaposlenih u Plamenu kroz godinu se mijenjao ali je u prosjeku radilo 68 radnika. – To je porast od 21 posto. Neto primanje radnika  iznosi 8189 kuna mjesečno i porast je od 15 posto. Najniža plaća je iznosila 6542 kuna – istakao je prokurist Vinko Matijević.
Ono što je posebno važno istaći za poslovanje Plamena u prošloj godini je to da im je rastao izvoz: iznosi 246,7 milijuna kuna i porastao je za 72 posto! Nažalost, podsjećaju u Plamenu, ovako dobre poslovgne rezultate prati vrlo velika  inflacija.
– Bez obzira na sve, u ovoj će godini proizvodnja biti još veća. U prošloj godini smo imali porast od 45 posto a ove godine će još fizički porasti 10 posto – zaključio je V.Matijević.

Tekst: V.Milković
Foto: Plamen d.o.o.

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi