Search
Close this search box.

PLANINARI POŽEŠKOG „SOKOLOVCA“ Nedjeljni izlet zanimljivim stazama Požeške gore

Vrijedni i izleta željni članovi požeškog HPD “Sokolovac” sunčane nedjelje okupili su se na Trgu Svetog Trojstva u Požegi kako bi odradili još jedan zanimljiv planinarski izlet. Nakon kratkog razgovora njih dvadesetak je krenulo put Požeške gore nekim neobilježenim, ali zanimljivim stazama i putevima koji su možda nepoznati ili sakriveni većem dijelu javnosti te samim time predstavljali su izazov planinarima. Trasa ovoga izleta je bila: Trg Svetog Trojstva (157 m)-Veliki Kamen-repetitor (316 m)- kapelica sv. Vida (296 m), ruševine Thallerove kolibe, Jurkovićeva vikendica,  potok Komušanac, Badine -Fratrovica-Vučjak-Trg Svetog Trojstva.

Tijekom hodanja navedenim potezom vesela planinarska družina prolazila je prekrasnim stazama Požeške gore s koje su se pružali lijepi vidici na suncem okupanu Požegu. Veća pauza je iskorištena za takozvani pec party koji vole planinari. Na rasporedu je bila domaća slavonska slanina te tradicionalni kolači. Duljina staze bila je ugodnih 6 km, što sudionicima izleta nije predstavljalo neki veći problem. Vrijeme je bilo sunčano i izrazito toplo, što je svakako doprinijelo da je većina sudionika bila u kratkim rukavima. Nakon osvježenja na izvoru “Fratrovice” krenulo se u smjeru parkiranih automobila, gdje se došlo oko 14.30.  Vodiči ovoga zanimljivog izleta bili su Tomislav i Andrej Garilović.

-Veliko je zadovoljstvo da se sve veći broj građana uključuje u rad i aktivnosti Društva, što sve članove čini zadovoljnima jer se planinarska ideja promiče dalje. Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje. Svakako nam se pridružite, uvijek ste dobrodošli-poručio je predsjednik Bruno Horvat.

Pripremio: I. T.

Foto: HPD „Sokolovac“

Vezano
Vezano