Najčitanije

 • Fotogalerije

  PLANINARI POŽEŠKOG „SOKOLOVCA“ U Velikoj uređivali planinarski dom Lapjak i planinarsku kuću Trišnjicu

  Planinari požeškog  Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” iskoristili su sunčanu nedjelju za uređenje i održavanje svojih planinarskih objekata na Papuku. Na vrućih 32 stupnja okupljanje je bilo kod planinarskog doma Lapjak, gdje su se planinari organizirali u dvije grupe. Jedna je otišla prema planinarskoj kući Trišnjici, a druga je grupa radila posao kod Doma. Članovi Društva redovno održavaju svoje objekte kako bi bili u punoj funkciji za održavanje brojnih izleta i manifestacija te ugošćivanje planinara iz cijele Hrvatske.

  Vrijedna ekipa protekle je nedjelje pokosila trimerima cijeli prostor oko planinarskog doma te orezala granje i očistila puteve. Također je došlo na red čišćenje unutrašnjosti doma- sanitarnih čvorova, kuhinje i hodnika, te montiranja pridošlog novog inventara i namještaja. Kako bi prostor zasjao u punom sjaju, uređeni su i cvjetnjaci oko Doma. Nedjeljnom akcijom planinari su na planinarskoj kući Trišnjica odradili veliki posao čišćenja smeća, uređivanja staza, pripremali su drva te oličili planinarsku klupu koja je omiljeno mjesto okupljanja svim izletnicima.

  Poslije radnih aktivnosti Društvo je organiziralo za svoje članove zajednički ručak i okrepu uz hladna pića, nakon čega se druženje nastavilo do kasnih poslijepodnevnih sati.

  -Radnim akcijama HPD “Sokolovac” želi svoje objekte držati u primjerenom stanju, ali ujedno i potaknuti planinare te druge građane koji se pridružuju radu za opće dobro. Posebno je interes uključivanje što većeg broja mladih ljudi u aktivnosti koje se odnose na očuvanje prirode i životnog prostora u kojemu radimo-kazao je predsjednik Društva Bruno Horvat.

  Pripremio: I.T.

  Foto: HPD „Sokolovac“

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači