Search
Close this search box.

 PLANINARI „SOKOLOVCA“ Radna akcija u povodu nadolazećih “Papučkih jaglaca”

Ove sunčane nedjelje okupilo se četrdesetak vrijednih i akcije željnih članova požeškog HPD “Sokolovac“ zbog pripreme i organizacije nadolazećih tradicionalnih 40. “Papučkih jaglaca”. I ove godine je trebalo urediti planinarski dom “Lapjak” u Velikoj kako bi iduće nedjelje ugostili brojne planinare i turiste iz cijele zemlje. Nakon kratke okrepe i kave, odrađen je radni sastanak, a članovima su podijeljena zaduženja za predstojeću  manifestaciju te je napravljen organizacijski raspored. Poslije  toga prionulo se poslu tijekom kojega je  jedna ekipa vrijedno uređivala prostor kafića unutar objekta te čišćenje sanitarnih prostora. Grupa za tehničke popravke i sanacije je pregledala rasvjetu te je sve temeljito pripremila.

Najveći dio akcije odnosio se na čišćenje vanjskog domskog  prostora od lišća, zemlje te raznih otpadaka i krša koji su nagrđivali eksterijer. Očišćeno je ložište na prostoru pecala te su pripremljena drva za potpalu. Također su vrijedne ruke planinara očistile raslinje i granje oko toga prostora kako bi svi sudionici mogli krenuti lakše na planinarske rute. U sklopu radne akcije oprani su i svi prozori na objektu. Nekoliko članova Društva je otišlo i kod planinarske kuće “Trišnjica” gdje su očistili prostor te ga priredili za doček planinara. Nakon napornog rada, kako je to već tradicionalno na radnim akcijama Društva, priređen je ručak uz ugodno druženje koje je potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati.

-Ovom prilikom članovi HPD “Sokolovac” pozivaju vas iduće nedjelje 20. ožujka na tradicionalnu te najveću planinarsku manifestaciju u Hrvatskoj 40. “Papučke jaglace” u Velikoj, ispred planinarskog doma “Lapjak”, gdje će svi posjetitelji i planinari moći uživati. Očekuje ih prekrasna priroda, svježi zrak, gastronomska ponuda te kulturno-umjetnički program. Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje, pridružite nam se, mi vas očekujemo s veseljem-poručio je predsjednik Društva Bruno Horvat.

Pripremio:  I. T.

Foto:  HPD “Sokolovac”

 

 

 

 

 

 

Vezano
Vezano