• Kategorija

  Vijesti

  PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR U Gradskom kazalištu uspješno prošli „Plesom kroz život” a za subotu pozivaju – „Svi na plesnu predstavu“!

  21.06.2022.

  Protekli vikend u Gradskom kazalištu Požega, Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar otplesala je svoju 22.godišnju produkciju „Plesom kroz život“ u izvedbi 154 plesača i plesačice u dobi od 3 do 17 godina. Bio je to poduhvat vrijedan divljenja za svako dijete koje je nakon zahtjevne trosatne generalne probe nastupalo u čak tri izvedbe pred   650 gledatelja.

  Nedjeljna jutarnja izvedba snimljena je i prenošena uživo video prijenosom pa ju mogu pogledati svi koji žele, a nisu uspjeli doći do mjesta u kazalištu. Snimka se nalazi na youtube kanalu Ilijana Lončar. Na pozornici su se izmjenjivali mališani „Mačići“, „Jednorozi“, „Trokutići sira“ i „LOL lutkice“, zatim „Gumeni bomboni“ i koreografije grupa suvremenog plesa „Black & white world“, „Togetherness“, „Carol oft he bells“, „Kaleidoskop“ kao i simpatičan trio „Fly away with me“ u izvedbi sestri Šubara, energičan duet „Two as one“ Marte Matošević i Larise Zelenbaba, te nježan solo  „Kiss the rain“u odličnoj izvedbi Hane Krpan. Oduševljenje publike, gromoglasan pljesak i poneka suza ganuća u očima publike najljepša su nagrada koju su zaslužili svi plesači i autorski tim ovog zahtjevnog programa.

  Iako se sezona edukacijskog dijela završava  dodjelom pohvalnica i veselicama, još je pred Ilijaninim plesačima nekoliko nastupa i gostovanja kao  i završnica projekta „Svi na plesnu predstavu“ 25. lipnja s predstavama za bebe „Ninabu“ u 11 sati i za sve uzraste predstava  „Generacija XYZ“ na vanjskoj pozornici  Gradskog kazališta Požega u 18 sati. No, prvo ih očekuje nastup u programu Ivanjskog krijesa na Trgu Sv. Trojstva 21.lipnja u 17 sati,  gostovanje u Istarskom narodnom kazalištu u Puli 28.lipnja te gostovanje na 11. Šibenskom plesnom festivalu s polusatnim programom 25. – 30. srpnja. Tek onda slijedi zasluženi odmor, a upisi u novu sezonu kreću od 22.kolovoza. 

  Izvor: Plesna radionica Ilijane Lončar

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije