Search
Close this search box.

PLETERNICA Agronom otvorio Agro centar vrijedan 10 milijuna eura, zaposleno 53-oje ljudi!

Na čak 3 hektara prostire se veliki Agro centar tvrtke Agronom d.o.o. koji je danas otvoren u pleterničkoj poduzetničkoj zoni. U sklopu Centra nalaze se maloprodaja, skladište, dorada i silosi.
Otvorenju Agro centra, uz njegove djelatnike, prisustvovali su i brojni partneri i kooperanti tvrtke Agronom, građani koji su došli vidjeti što se u Centru nudi te gradonačelnica Marija Šarić i županica Antonija Jozić. Kao domaćin, pozdravio ih je predsjednik Uprave Agronoma Darko Aračić.

– Za mene je ovo emotivan trenutak jer smo završili jedan veliki investicijski ciklus. Mi smo zadnjih 5 godina investirali preko 25 milijuna eura u tvrtku. S ovim danom završavamo investicije ali, naravno, tu nije kraj. Mi ćemo ići dalje. Ovo je 80.trgovina po redu koju smo otvorili. Prije tri-četiri godine smo započeli tu priču, gradonačelnica je tada bila gospođa Antonija, razgovarali smo o tome koliko će to koštati, koliko će se zaposliti ljudi….na kraju se sve to poduplalo. Trenutno ovdje ima zaposleno 53-oje ljudi, investicija je između 10 i 11 milijuna eura. Nadamo se da to nije kraj jer, tvrtka raste, imamo dosta velike planove. Čujem i neke najave za industrijski kolosijek i za to smo zainteresirani – kazao je D.Aračić.

Zadovoljstvo zbog otvaranja Agro centra izrazila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić. – Investicija nije velika samo za tvrtku Agronom nego je izuzetno velika i važna za područje našeg grada. Čuli smo: 53 zaposlena, 10 milijuna eura uloženo, brojke su to o kojima smo prije nekoliko godina mogli samo sanjati. Svaka čast, čestitam na pothvatu i stojimo vam na raspolaganju za sve buduće poduzetničke aktivnosti jer mi smo grad koji podržava poduzetnike, za našu lokalnu zajednicu je uvijek prioritet novo radno mjesto – istakla je M.Šarić.
Radovi na ovoj investiciji započeti su u vrijeme gradonačelnice Antonije Jozić, koja je danas kao županica čestitala Agronomu na postignuću. – Ovo je veliki događaj za Pleternicu ali i cijelu Požeško-slavonsku županiju. Čestitam vam na onom što činite za razvoj gospodarstva Požeško-slavonske županije i svim drugim županijama gdje ste prisutni, na kooperantskom odnosu sa suradnicima, na velikom timu koji je izuzetno uspješan – istakla je županica Jozić.

.

Agro centar Agronoma nalazi se u Ulici Ante Starčevića 33 (poduzetnička zona) a otvoren je radnim danom od 7 do 19 sati, subotom od 7 do 15 sati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega