Search
Close this search box.

PLETERNICA DOBILA TURISTIČKU AGENCIJU „AVANTERRA” Prva aktivnost – organizacija Ljetnog kampa za djecu na jezeru u Zarilcu!

Pleternica odnedavno ima i Turističku agenciju nazvanu „Avanterra”. Njen rad te prva aktivnost za građane jučer su predstavljeni na jezeru u Zarilcu.
„Avanterra” je osnovana unutar Poduzetničkog centra Pleternica pa je detaljnije o agenciji govorila ravnateljica Centra Barbara Rudež.
– Turistička agencoija će pružati usluge organizacije turističkih paketa, izleta, putovanja i posebnih turističkih tura koje će se svim posjetiteljima omogućiti jedinsatveni doživljaj našeg lokaliteta , jedinstveni doživljaj naših prirodnih ljepota kao i kulturnog nasljeđa. Isto tako, iskoristit ćemo priliku i ujedno vam predstaviti prvi ‘proizvod’ naše turističke agencije a to je „Ljetni kamp Zarilac”. To je ljetni kamp za djecu koji će se provesti od 28. do 30.lipnja. Dakle, bit će to kamp prepun sportskih i zabavnih aktivnosti ali će on biti i svojevrsna platforma za osobni rast i razvoj djece. Ono što želim naglasiti je da ovaj kamp organiziramo u suradnji s HGSSom i Športskim ribolovnim društvom Londža – kazala je B.Raguž.

Na detalje Ljetnog kampa za djecu osvrnuo se turistički predstavnik agencije Ivan Pavić.
– Osmislili smo da se Ljetni kamp događa u prirodnom okruženju na prekrasnom jezeru u Zarilcu. Kamp će trajati od 28. do 30.lipnja. Kroz ta tri dana, uz edukacije HGSS- a djeca će naučiti dosta toga, imat će i zip line, edukativne cjeline, praktičnu prezentaciju u prirodi o opasnostima, upoznavanje s opremom za planinarenje, upoznavanje s opremom za kampiranje i za spašavanje. Imat će i kino na otvorenom a zadnjeg dana će posjetiti Muzej bećarca, IC Terra Panonicau vozit će se vlakićem..a uz sve ovo su uključeni obroci te stručno vodstvo HGSS-a – rekao je I.Pavić.

Partner Turističke agencije u realizaciji Ljetnog kampa za djecu je i HGSS, Stanica Požega. To, prema riječima pročelnika Zvonimira Milera, nije ništa novo.
– Ljetnj kamp, koji će se po prvi put odvijati na jezeru u Zarilcu, je nešto što mi i inače provodimo i dio je kampanje koju HGSS radi na razini države a to je sigurno kretanje i boravak u prirodi. Mi se u svim prigodama stavljamo na raspolaganje lokalnim samoupravama i zajednici kad god se to želi na ovaj način napraviti. Idealno je da to traje nekoliko dana zato što se u tom periodu može stići napraviti sve što se želi. Cijeli program je zamišljen kao edukativan, kao zabavan i da promovira dvije stvari: sigurno i zabavno kretanje u prirodi. Tako će djeca prvi dan imati najprije upoznavanje s opasnostima koje im prijete u prirodi, kako ih prepoznati i izbjeći, nakon toga imaju sigurno kretanje u prirodi. To kretanje obuhvaća i kretanje pješice i kretanje po užadima te korištenje neke opreme. Imat će i korištenje zip line gdje će se malo odvojiti od zemlje, imat će priliku vozit se u čamcu HGSSovom čamcu za spašavanje gdje će se upoznati s vodom. Vidjet će kako mi to radimo a nešto će moći raditi zajedno s nama. Ono što je bitno, oni će ovdje i noćiti, dakle, provest će i noć u prirodi zajedno s nama uz sve najviše standarde sigurnosti ali ipak da osjete taj ugođaj. Nadam se da će se djeca zabaviti, da će im to ostati u lijepom sjećanju i da je ovo početak neke nove tradicije – istakao je Z.Miler.


Gradonačelnica Marija Šarić je i ovom prigodom istaknula kako su u gradskoj upravi izuzetno ponosni na sve svoje tvrtke i ustanove jer svake godine rade nadogradnju svojih usluga. Tako je i Poduzetnički centar, osnivanjem Turističke agencije, proširio svoje aktivnosti.
– Ono što radimo je da smo mi kao Grad pripremili infrastrukturu vezano za brojne turističke posjete, brojne turističke sadržaje i atraktivnosti, a sada naše tvrtke i ustanove pokušavaju sve to umrežiti u pakete i ponuditi novim gostima Grada Pleternice. Ovaj kamp je izrodio iz ideje koja se rodila u IC Terra Panonica, u Javnoj ustanovi Pleternica, gdje su naši mališani imali jednodnevnu radionicu kamp i izlet u prirodu a ovo je nadogradnja toga. Dakle, gledamo onu formulu koja je već isprobana a to je da nudimo ovaj stručni dio u suradnji s partnerima koji su puno vještiji u tom dijelu, u ovom slučaju je to HGSS, a s druge strane da mi u Pleternici nudimo onaj turistički sadržaj i onaj drugi dio koji želimo promovirati. Tako dobivamo jedan zaokruženi paket-aranžman koji nudimo našim posjetiteljima. Turistička agencija je osnovana najviše sa ciljem promocije naše destinacije, naše Pleternice – kazala je gradonačelnica Šarić.

Sve detaljne informacije možete dobiti u Poduzetničkom centru Pleternica ili na mail turizam@pleternica.hr.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu