Search
Close this search box.

PLETERNICA Godišnji susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice

Marijine sestre čudotvorne medaljice svake godine u lipnju organiziraju susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice, a ove godine mjesto susreta bilo je svetište Gospe od Suza u Pleternici.
U subotu, 22. lipnja, Gospi od Suza hodočastili su štovatelji iz Zagreba, Osijeka, Nove Kapele, Žepča iz Bosne i Hercegovine i drugih mjesta.
Sve ih je dočekao prečasni Antun Ćorković, pleternički župnik i rektor svetišta, upoznao ih s poviješću župe i štovanjem Gospe od Suza. Slijedila je molitva krunice uz mogućnost za svetu ispovijed, a zatim sveta misa koju je predslavio vlč Tomislav Dokoza, vjeroučitelj u Požegi. Na kraju mise, č.s. Samuela Markanović, provincijalna poglavarica Marijinih sestara čudotvorne medaljice, predala je, u znak zahvalnosti, poklone preč Ćorkoviću i vlč Dokozi.


Nakon zajedničkog ručka, održano je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, kojeg je izložio vlč. Luka Čačić, a pjesmom i čitanjem meditacija animirale su Marijine sestre Čudotvorne medaljice, te sami štovatelji Gospe čudotvorne medaljice. Nakon toga, članovi dječjeg zbora iz zagrebačke Župe Bezgrešnog začeća BDM, pod vodstvom s. Slavice Tubak, izveli pjesmu ,,Marijo, o Marijo!”, a Jelena Ćepulić Polgar na violini skladbu Johanna Sebastiana Bacha, Allemande iz Partite u d-molu.. 
Izmoljena je Vječna devetnica Gospi od čudotvorne medaljice, a na kraju se nazočnima obratila provincijalna glavarica s. Samuela Markanović, zahvalila na dolasku i uputila poticajne riječi za štovanje Gospe i molitvu u svakoj potrebi.

Izvor: Višnja Mikić

Vezano
Vezano