Search
Close this search box.

PLETERNICA Na početnim konferencijama predstavljena dva vrijedna projekta za mlade

U multimedijalnoj dvorani pleterničkog Interpretacijskog centra Terra Panonica svoja dva  projekta predstavili su njihovi nositelji Društvo „Naša djeca” Pleternica i Udruga „Mladi za mlade“, s partnerima Gradom Pleternicom i Požeško-slavonskom županijom. Projekte „Mladi za mlade” i “#mladistart” ukratko je predstavio voditelj Domagoj Magdić te istaknuo kako se njima želi osnažiti mlade i podići njihovu kvalitetu života u lokalnoj zajednici. Projektu #mladistart“ vrijednom 100.000 kuna je cilj osnaživanje mladih iz ruralnog područja, podizanje kvalitete života, potaknuti poduzetništvo, razvoj ruralne sredine i zadržavanje mladih u lokalnoj sredini. Društvo „Naša djeca” Pleternica kao nositelj projekta, zajedno s partnerima Hrvatskim ženskim društvom, Udrugom “Mladi za mlade” Pleternice, Javnom ustanovom Pleternica, Nogometnim klubom “Slavija”, Udrugom „Graničar Zagrađe“ provodi projekt „Na mladima svijet ostaje“, u vrijednosti 75.000 kuna. Cilj je projekta poticanje mladih na društveni i aktivniji način života, povezivanje generacija, učenje o tradiciji i kulturi svoga kraja, poticanje održivosti sela kroz ruralni turizam, poljoprivredne zanate te oživljavanje starih zanata.

Projekte financirao Središnji državni ured za demografiju i mlade

Projekte je financirao Središnji državni ured za demografiju i mlade, a na njihovom predstavljanju bili su zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, zamjenik županice Ferdinand Troha, ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffman i Ante Jozić u ime Nogometnog kluba „Slavija“, te ostali predstavnici nositelja projekata i partnera.  Zamjenik gradonačelnice je u pozdravnoj riječi izrazio zadovoljstvo što su ova dva iznimno vrijedna projekta pokrenuta i zahvalio njihovim nositeljima.

– Mladi su uvijek ovdje imali svoje mjesto i svoga partnera u Gradu, a to je dokazano i ovim projektima. Zahvaljujem na svemu što činite i na svim aktivnostima koje ćete provoditi, posebno u ruralnom segmentu projekta, na koji  je potrebno dati poseban naglasak, i na oživljavanje aktivnosti  koje su naši stari provodili, a koji vam mogu prenijeti puno znanja. Nova stečena iskustva i saznanja zasigurno će vam pomoći u životu, a vjerujem da ćete u periodu realizacije projekata steći neke nove ideje i nastaviti s jednom pozitivnom pričom- istaknuo je D. Katić . Zamjenik županice čestitao je na projektima te napomenuo kako oni značajno obogaćuju društveni život Grada Pleternice.

-Projekti  daju priliku mladima da steknu sve one potrebne vještine i kompetencije i da se još aktivnije uključe u društveni život naše sredine. Nadam se da ćete i dalje biti agilni te raditi na ovakvim projektima koji unapređuju kvalitetu života-poručio je Ferdinand Troha.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano