Search
Close this search box.

PLETERNICA Najavljen 3.Ljetni tamburaški kamp – prijavite se!

Pleternica će i ove godine biti domaćin Ljetnog tamburaškog kampa, okupljanja mladih koji u sviranju tambura već imaju određeno predznanje a želja im je usavršiti ga. Zajednička je to organizacija Grada Pleternice, Javne ustanove Pleternica, Hrvatskog društva tamburaških pedagoga i TZ Pleternica. Kamp će se ove godine održati od 12. do 18.kolovoza, bit će duži nego prethodne dvije godine, a o svemu više danas su novinarima govorili ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann, voditelj glazbenog dijela Kampa frof.Saša Botički i gradonačelnica Marija Šarić.
– Ove godine pripremili smo cjelotjedni kamp a aktivnosti su na tragu onih od prethodnih godina. Polaznici će sedam dana razvijati svoje znanje sviranja tambure uz stručnu i profesionalnu podršku profesora – rekla je Jasna Hoffmann. No, uz to, dodala je, za polaznike Kampa pripremljeno je i niz fakultativnih aktivnosti, kao i izleti u susjednu županiju pa i izvan Hrvatske.
Glazbeni dio programa Ljetnog tamburaškog kampa, kazao je Saša Botički, već u početku se pokazao kao dobar i tu ni ove godine neće biti nekih odstupanja. – Prošle godine je bilo 60 prijava, pa ako budemo imali toliko prijava i ove, podijelit ćemo ih u dva orkestra po uzrastu. Tako će kroz sedam dana svi dobiti najkvalitetniju obuku – dodao je Botički. S malim tamburašima ove će godine raditi profesori Mira Temunović iz Subotice, Damir Butković iz Slavonskog Broda, Antun Adžić iz Požege, Igor Kudeljnjak iz Križevaca, Vice Zidrum iz Zagreba, Martin Marjanović iz Kaptola i Saša Botički iz Požege.
Gradonačelnica Marija Šarić je izrazila zadovoljstvo što je Ljetni tamburaški kamp postao tradicija u Pleternici jer je taj projekt odlična nadogradnja na Muzej bećarca i sve ono što se radi kroz godinu. – Ponosna sam jer svake godine ‘rastemo’, osluškujemo potrebe naših polaznika i profesora i gledamo kako možemo još kvalitetnije odraditi ovu priču i još više umrežiti, ne samo naše gospodarstvenike, sve dionike s područja našeg grada, već i s područja susjednih županija – istakla je gradonačelnica Šarić. Dodala je kako će se planirani izleti realizirati uz potporu Ministarstva kulture.
Koja su nova znanja u sviranju stekli mladi tamburaši, bit će predstavljeno na završnom koncertu. Svi koji se žele prijaviti u Kamp trebaju to učiniti do 30.travnja.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi