Search
Close this search box.

PLETERNICA Najavljene Roštiljada i Biciklijada

Tradicionalne manifestacije Roštiljada i Biciklijada održat će se u Zarilcu 28.travnja. Najavljeno je to na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnica Marija Šarić, njen zamjenik Domagoj Katić i predsjednica Udruge „Mladi za mlade” Iva Glibo. Svi troje su pozvali građane da se uključe u natjecanje, vožnju biciklom ili, jednostavno, dođu uživati u druženju.

– Čast mi je najaviti jednu u nizu naših proljetno-ljetnih manifestacija kada se svi mi opet zajedno okupljamo, i Grad i Turistička zajednica i naše udruge i pokažemo ono najbolje što imamo, te kroz zanimljive sadržaje okupljamo i naše stanovnike. Prva u nizu tih manifestacija su Roštiljada i Biciklijada koje se tradicionalno, već petu godinu, održavaju u Zarilcu, ove godine 28.travnja. Početak okupljanja ekipa je u 10 sati dok je u 12 sati je početak roštiljanja – kazala je gradonačelnica Šarić.

U organizaciju Roštiljade i Biciklijade uključena je i Udruga „Mladi za mlade”, ŠRD Londža Zarilac a pomoći će i Lovačko društvo „Vražjak” iz Požeških Sesveta.
– Kao i proteklih godina, svaka ekipa koja se prijavi dobit će 3 kilograma mesa: svinjetinu, piletinu i mljeveno od kojeg će se praviti ćevapi i pljeskavice koji idu na predaju. Natjecatelji će dobiti i ugljen. Lovci, koji su naši tradicionalni gosti i domaćini, LD Vražjak iz Sesveta, će pripremati čobanac za sve naše sudionike Biciklijade. ŠRD Londža iz Zarilca je uvijek naš dragi partner i nositelj organizacije Roštiljade i ja vjerujem kako ćemo i ove godine imati veliki broj ekipa. Uvijek to bude pedesetak ekipa sa cijele županije, a i drugih županija. Za zabavu je zadužen pop tamburaški sastav Paori, naši lokalni dečki, i vjerujem kako će oni napraviti dobru atmosferu. Zahvaljujem u ime ribičkog društva gradonačelnici na pripremi terena – rekao je Domagoj Katić.

Udruga „Mladi za mlade” zadužena je za Biciklijadu.
– Biciklijada kreće s Trga bećarca u 11 sati. Svaki sudionik Biciklijade ima ima osiguran ručak, te uz bogatu ponudu roštilja, vjerujem da nitko neće ostati gladan. Isto tako, svaki sudionik Biciklijade sudjeluje u tomboli gdje će najsretniji dobiti bicikl. Jako se veselim ovom događaju i pozivam sve mlade obitelji s djecom da se pridruže, ja volim reći, ovoj ‘veseloj vožnji rekreativnog karaktera’ – istakla je Iva Glibo.
Dodajmo još kako se prijave za Roštiljadu primaju do 20.travnja na broj mobitela 099 – 6949 – 247.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega