Search
Close this search box.

PLETERNICA Nastavak gospodarskog rasta – ove godine broj novih tvrtki i obrta povećan za 10 posto

Grad Pleternica nastavlja biti grad svojih poduzetnika i gospodarstvenika, pružajući im pomoć i smjernice pri ostvarivanju poticaja za svoj razvoj, naglašeno je to u  Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje je održano tradicionalno blagdansko druženje poduzetnika i obrtnika koje je idealna prilika za sumirati i prezentirati rezultate ostvarene u protekloj godini. U toj prigodi potpisano je i 20 novih ugovora o dodjeli potpora za poduzetnike i obrtnike za ulaganja ukupne vrijednosti više od 200 tisuća eura.
– Ono što nam je uvijek prioritet je ulaganje u djecu i kvalitetu života naših obitelji, kao temelja naše zajednice. Brojne su potpore za djecu, mlade i obitelji. Ključni projekt je dječji vrtić u Kuzmici kojega ćemo uskoro otvoriti, koji je između ostaloga, pokazatelj da roditelji rade, da se povećava zaposlenost i da gospodarstvo raste – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Rast gospodarstva pokazuje i činjenica da je i u 2023. godine vidljiv porast broja poduzetnika i obrtnika za oko 10%, što u Pletenici već postaje tradicija, a ne privremeni trend.
– Nadam se da su naši projekti koje provodimo barem djelomično pridonijeli vašem rastu i razvoju. Projekti koje radimo uz pomoć Europskih sredstava, svojim rezultatima pridonose rastu potrošnje u našoj sredini – dodaje Šarić.
Osim projekata koji služe cijeloj lokanoj zajednici, Grad se kontinuirano trudi raditi na infrastrukturi koja poduzetnicima pomaže u rastu i razvoju. Kroz poduzetničke potporne institucije, centar, inkubatore i zonu, Grad pokušava biti podrška poduzetnicima kroz sve aktivnosti, posebno kroz ulaganja za rast i razvoj i korištenje bespovratnih potpora. Ona manja ulaganja, Grad pokušava pokriti iz Programa razvoja gospodarstva grada Pleternice.
– Ono što mogu obećati je da ćemo i dalje stvarati poticajno okruženje za vaša ulaganja, raditi s vama na vašim prijavama na EU natječaje. No, isto tako, i dalje će vrata gradske uprave i naših tvrtki za svakog od vas biti uvijek otvorena, ne samo za projekte i ulaganja nego i za konstruktivne kritike, prijedloge za promjenama, a sve s ciljem kako bi potpora koju pružamo vama bila na što višem nivou – zaključila je Šarić.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano