Search
Close this search box.

PLETERNICA Nastavak gradnje šetnice uz Orljavu – “Uvezivanjem malih projekata stvaramo jednu veliku cjelinu u službi svih građana”

Jasni su obrisi novog dijela pleterničke šetnice koja u ovoj fazi spaja Trg bećarca i Gradsku tržnicu Pleternica. Vrijednost radova je nešto više od 815 tisuća kuna, a radove izvodi tvrtka Promet građenje.

Dinamika je prema planiranom rasporedu, a ovim spojem, kaže pleternička gradonačelnica Marija Šarić se spaja šetnica uz Orljavu. – U idućim fazama planiramo i spojni most izgraditi kao i platforme prema Orljavi, ali kao i uvijek radimo korak po korak – ističe Šarić.

Navodi kako je veseli vidjeti brojne šetače i rekreativce na šetnici. – Kada nešto izgradimo i vidimo da to ljudi često koriste onda nam je to izvanredan putokaz za daljnji rad, ali i potvrda da u suradnji s građanima radimo na dobrobit svih nas. Ovo je jedan mali projekt, ali mi smo po tome i poznati, da uvezivanjem malih projekata stvaramo jednu veliku cjelinu koja služi svima nama – ističe.

Uistinu, pogledamo li unazad nekoliko godina, Pleternica je učinila puno po pitanju izgradnje nogostupa i zona za šetanje. – Nastojimo kroz razne rekonstrukcije prometnica rješavati i problematiku nogostupa, i to ne samo u Pleternici nego i u našim okolnim naseljima. Jako je puno nogostupa iza nas, posljednji u Bilicama, a evo ovih dana i Frkljevci i Kadanovci očekuju strojeve koji u sklopu rekonstrukcije ceste raditi i nogostup – zaključuje.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi