Search
Close this search box.

PLETERNICA Novi natječaji za poduzetnike: “ Sve što radimo uvijek je usmjereno na gospodarstvo i poduzetništvo“

Još jedna ispunjena godina je iza nas, a vrijedni tim Poduzetničkog centra Pleternica  već radi na pripremi nadolazećih projekata i natječaja koji su u tijeku.

Tematika jučerašnjeg sastanka Plink tima s gradonačelnicom bila je usmjerena na izvještavanje o radu Centra s osvrtom na prošlu 2023. godinu te na najavu  nadolazećih projekata i natječaja.

U središtu su svakako veliki projekti poput Centra za starije osobe Pleternica i Dječjeg vrtića u Gradcu koji tek kreću u izgradnju. Ključni prošlogodišnji projekt kojeg dovršavamo je Dječji vrtić u Kuzmici koji se uskoro otvara, koji je između ostaloga, pokazatelj da roditelji rade, da se povećava zaposlenost i da gospodarstvo raste.
Poduzetnički centar budnim okom prati aktualne natječaje u ruralnom razvoju, ali i natječaje za poduzetnike, a na raspolaganju je i za besplatno savjetovanje oko aktualnih natječaja i kreditnih linija te računovodstveno savjetovanje. 
 
Početkom godine krenuli su i novi natječaji za poljoprivrednike, za ulaganja u širenje i razvoj gospodarstva te ulaganje u obnovljive izvore energije. Otvoren je i natječaj za tradicionalne obrte, mjere za samozapošljavanje, voucheri za poduzeća te niz najava natječaja za 2024. iz Programa Konkuretnosti i kohezija. Ono što uvijek naglašavamo je važnost da projektna dokumentacija za izgradnju ili nadogradnju bude spremna prije otvaranja natječaja, stoga je nužno krenuti planirati na vrijeme – istaknula je Nives Vargašević, ispred Poduzetničkog centra Pleternica.

Grad Pleternica nastavlja biti grad prijatelj poduzetnika i gospodarstvenika, pružajući im pomoć i smjernice pri ostvarivanju poticaja za svoj razvoj. Kroz poduzetničke potporne institucije, centar, inkubatore i zonu, Grad je kontinuirano podrška poduzetnicima kroz sve aktivnosti, posebno kroz ulaganja za rast i razvoj i korištenje bespovratnih potpora.
-Sve što radimo uvijek je ciljano na gospodarstvo i poduzetništvo. Dolazi jako puno novih natječaja i čeka nas jako puno novih prilika, osobito za poduzetnike. Nadam se da će i naši ostali projekti koje provodimo barem djelomično pridonijeti rastu i razvoju poduzeća i obrta.  – izjavila je gradonačelnica Marija Šarić.
Izvor: Poduzetnički centar Pleternixa

Vezano
Vezano