Search
Close this search box.

PLETERNICA Objavljen gradski kalendar – vodič sa zbivanjima kroz cijelu godinu

Grad Pleternica je ove godine prvi puta tiskao zanimljiv kalendar koji je ujedno i vodič kroz zbivanja na području grada tijekom godine. Napravljen je zajednički s gradskim ustanovama i tvrtkama.
– Napravili smo jedan zajednički kalendar gdje smo objavili redovne programe u gradu kako bi se građani navikli na te programe. Pa će tako npr. svaku prvu srijedu u mjesecu biti prigodan program na gradskoj tržnici, kao što je bilo ocjenjivanje čvaraka, kobasica..,Svake treće srijede je Ruralna srijeda kad Poduzetnički centar dolazi informirati poljoprivrednike o natječajima, mjerama i ostalom. Ono što je novo je sajmeni dan. Poseban program, a sve to piše na kalendaru, imat će Terra Panonica: tamo će svake druge subote biti dječji program a svaki četvrti vikend je program za odrasle. U sve se to uključila i naša knjižnica u kojoj će se svakog četvrtka organizirati program za djecu. Znači, pokušavamo stvoriti naviku kod ljudi da redovito tim i tim danom dolaze na određena mjesta – pojasnila je gradonačelnica Marija Šarić.
Tijekom godine organizirat će se i tradicionalne manifestacije kao npr.Fišijada, Cvjetići glazbe…a svaki od događaja posebno je označen na kalendaru-vodiču po mjesecima. Ako želite podsjetnik na gradska događanja imati u svom domu, potražite kalendar-vodič u Suvenirnici.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano