Search
Close this search box.

PLETERNICA Održana prva Bećarska radionica – pridružite se svakog prvog vikenda u mjesecu!


Iako je vrijeme godišnjih odmora, a i dan je bio kišovit i prohladan, jučer poslijepodne u Muzeju bećarca u Pleternici bilo je dosta živo: dok su jedni razgledali muzej, drugi su sudjelovali u – bećarskoj radionici!
– To je prva radionica ovog tipa. Izrađuju se narukvice, kićice i slično. Sudionici su iz Pleternice a imamo i malu ekipu iz Odvoraca – kazala je Branka Leist, pomažući jednom malom ‘bećaru’ da pokuša odsvirati nešto na tambur.
– Djeca ovdje dobiju priliku da prime instrumente, da zasviraju, da zapjevaju karaoke, zaigraju igricu, da bojaju bećare i snaše i onda ih ‘ožive’ na našem tabletu. I,naravno, da nešto ponesu kao uspomenu kući, osim male nagrade koju dobiju kad završi radionica. Ovakve ‘bećarske radionice’ imat ćemo i u buduće svaki prvi vikend u mjesecu. Raionice tog tipa su i u sklopu svih školskih paketa kad nam dolaze djeca iz škola pa, ako žele, možemo ih tada za njih organizirati – dodala je Jasna Hoffmann, direktorica Javne ustanove Pleternica.
I dok se održavala radionica, u Muzeju smo zatekli i posjetitelje izvan naše županije. – Da, dolaze nam iz raznih krajeva. Bilo ih je već iz Istre, Dalmacije…dolaze ‘istražiti’ Slavoniju pa dođu i kod nas i to nas posebno veseli – kazala je J.Hoffmann.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici