Search
Close this search box.

PLETERNICA Održano vatrogasno natjecanje djece, podmlatka, mladeži i članova Vatrogasnog centra Pleternica

Jučer su DVD Pleternica i Grad Pleternica bili domaćini vatrogasnog natjecanja djece, podmlatka, mladeži i članova Vatrogasnog centra Pleternica. Sudjelovalo je 15 ekipa iz četiri dobrovoljna vatrogasna društva: Pleternice, Buka, Sulkovaca i Brodskog Drenovca.

Natjecanje je održano na parkirališnom prostoru kraj Orljave a potporu vatrogascima došao je dati i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.
– Čestitam DVD-u Pleternica na organizaciji natjecanja a onda i svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su danas ovdje i koja su došla s ovolikim brojem djece. Impozantno je vidjeti ovoliki broj djece zainteresiranih za vatrogastvo. To je zasigurno rezultat predanog rada naših DVD-a a i osiguranje za budućnost jer, DVD ima najdužu tradiciju u Hrvatskoj od svih udruga, to je nešto što je dragocjeno i što treba čuvati i ja zahvaljujem svima koji su odvojili svoje vrijeme kako bi toj djeci približili vatrogastvo. Siguran sam da će ta djeca s godinama preuzeti one seniorske obaveze koji danas obavljaju neki drugi – rekao je D.Katić.
Na području Grada Pleternice djeluje 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava a na jučerašnjem natjecanju svoje najmlađe članove dovela su samo četiri društvao Stoga je predsjednik Županijske vatrogasne zajednice i DVD-a Pleternica Dragutin Žnidarec pozvao i ostala društva da se uključe više u rad s djecom i mladeži te idućih godina dođu na ovakva natjecanja.

Jučerašnje vatrogasno natjecanje održano je u više kategorija i disciplina a DEVD-a su o svojim uspjesima informaciju podijelili na facebook stranicama pojedinih društava.

DVD PLETERNICA

DVD Pleternica Djeca M – 3. mjesto
DVD Pleternica Djeca Ž – 2. mjesto
DVD Pleternica Mladež M – 2. mjesto
DVD Pleternica VMŠ “B” M – 1. mjesto
DVD Pleternica VMŠ “B” Ž – 1. mjesto

DVD BUK

Podmladak ženski osvojio je prvo mjesto i pehar
Podmladak muški četvrto mjesto
Mladež je osvojila treće mjesto
Odrasli su osvojili treće mjesto

DVD SuLKOVCI

1.mjesto DVD Sulkovci podmladak muška
1.mjesto DVD Sulkovci mladež muška
1. Mjesto DVD Sulkovci VMŠ A muška
2. Mjesto DVD Sulkovci VMŠ A1 muška
2. Mjesto DVD Sulkovci VMŠ B muška

Kažimo na kraju kako je ovo natjecanje bilo izlučno za sudjelovanje na Županijskom vatrogasnom natjecanju u rujnu. Plasman su iz svake kategorije izborile tri najbolje ekipe. Županijsko natjecanje će se održati u Velikom Banovcu i Pleternici.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković i facebook DVD-a Pleternica, Buk i Sulkoivci

Vezano
Vezano