Search
Close this search box.

PLETERNICA Pobjednik 16.Fišijade je Josip Kitanović iz Velike Kopanice, obraz domaćih ‘fišera’ je osvjetlao Branko Milković iz Blacka osvojivši drugo mjesto dok je treći bio Mato Radičević iz Male Kopanice!

Udruga „Pleternički čoraci” i ove je godine, uz pomoć Grada Pleternice, uspješno organizirala Fišijadu, manifestaciju koja je okupila 40-ak natjecatelja i brojne ljubitelje ribljih specijaliteta. Na prostoru uz Orljavu svi su se dobro zabavljali uz TS Zlatna dolina a za pečene šarane na rašljama, čekao se red. Inače, domaćini su pripremili čak tonu ribe kako nitko iz Pleternice ne bi otišao gladan.
Oni koji su se na 16.Fišijadu došli natjecati, nestrpljivo su čekali odluku žirija, a ona je glasila: pobjednik je Josip Kitanović iz Velike Kopanice a pehar mu je uručila gradonačelnica Marija Šarić. Obraz domaćih fišmajstora osvjetlao je Branko Milković iz Blacka koji je bio drugi dok je treće mjesto zauzeo Mato Radičević iz Male Kopanice.
Osim uživati u ribi, posjetitelji su mogli razgledati i kupiti rukotvorine i razne proizvode, neki su se provozali vlakićem, neki gledali malonogometni turnir na obližnjem terenu, klinci su se zabavljali na napuhancima……a danas su svi pozvani  na Trg bećarca, na smotru folklora (mimohod će krenuti u 17 sati) a potom i na zajedničko gledanje utakmice Hrvatska: Španjolska.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano