Search
Close this search box.

PLETERNICA Predaja ambalaže od sada bez redova i gužvi: Reciklažno dvorište bogatije za novi stroj

Nakon izgradnje reciklažnog dvorišta, nabavljanja spremnika za papir, staklo i plastiku, edukacije s vrtićancima i odraslima te mnogih drugih, Grad Pleternica nastavlja sa realizacijom „zelenih projekata“.
Uslugu zbrinjavanja kućnog otpada požeški Komunalac je u Reciklažnom dvorištu Pleternica proširio otkupom jednokratne ambalaže s povratnom naknadom.
Pleterničani više neće morati predavati plastične i staklene boce te limenke od pića samo u trgovačkim centrima, od sada to mogu činiti i u Reciklažnom dvorištu Pleternica.

Osim nove usluge pleterničkog Reciklažnog dvorišta, novost u Gradu Pleternici su i smeđi spremnici za sakupljanje biorazgradivog otpada za područje grada čija podjela slijedi u srpnju.
-Nabavkom stroja za prikupljanje ambalaže te prvih smeđih kanti, omogućujemo sugrađanima jednostavnije razdvajanje i zbrinjavanje otpada, ali u isto vrijeme kroz poticajne naknade smanjujemo trošak rada Reciklažnog dvorišta kojega financiramo iz gradskog proračuna. Time si omogućavamo da sredstva preusmjerimo na izgradnju novih dječjih igrališta i zelenih površina-izjavila je gradonačelnica Marija Šarić koja je danas uz direktora Komunalca Požega Domagoja Lovrića obišla Reciklažno dvorište te među prvima isprobala nabavljeni stroj.
Nastojeći konstantno podizati razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti odvojenog sakupljanja otpada i očuvanju planeta za buduće naraštaje, Grad Pleternica nizom „zelenih“ projekata uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povećava stopu odvojenog sakupljanja otpada i recikliranja i educiranost lokalnog stanovništva putem raznih edukacija kako bi se smanjila količina biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima.
Nabavom aparata za odvojeno sakupljanje ALU, PET i GLAS ambalaže direktno će se poboljšati životni standard Grada Pleternice te modernizirati dosadašnji model odvojenog sakupljanja otpada na području grada i svih prigradskih naselja.
Podsjetimo, radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Pleternica je radnim danom od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati. Zbrinjavanje otpada vrši se besplatno, a za predanu ambalažu sugrađanima se na licu mjesta vrši isplata.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano