Search
Close this search box.

PLETERNICA PREZENTIRANA NA SAJMU U OSIJEKU Cilj je umrežavanje postojećih poduzetnika i privlačenje novih u industrijsku zonu

Osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu naše regije.Tako su i ovaj 28. Osječki proljetni sajam i 22. Obrtnički sajam, koji se održavaju u Osijeku od 4. do 6. ožujka okupio brojne izlagače iz privatnog i javnog sektora. Jedan od izlagača bio je i Grad Pleternica koji je predstavio objedinjenu ponudu i mogućnosti koje Pleternica pruža, tvrdi Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

-Grad Pleternica je nositelj BFC certifikata koji jamči povoljno poslovno okruženje, a predstavio se zajedno sa svojim poduzetničkim potpornim institucijama. Cilj je privući nove investitore u zonu, poduzetnike početnike u inkubatore te nove partnere za Poduzetnički centar. Umrežavanje je jedan od naših ciljeva koji poduzetnicima i onima koji to žele postati nudi sigurno okruženje i podršku u rastu i razvoju. Dodatnom prezentacijom Agroturističke zadruge Pleternička korpa promoviramo naše poduzetnike na širem regionalnom području – kaže Šarić. Sajmovi su organizirani u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Direktorica Poduzetničkog centra Barbara Rudež je navela kako je posjećenost dobra, a interes za razne oblike suradnje velik.

-Danas je zadnji dan sajma, a u protekla dva dana imali smo odličnu posjećenost. Najviše upita je bilo upravo u vidu umrežavanja i stvaranja novih vrijednosti-ističe Rudež te dodaje kako je sudjelovala i Suvenirnica s domaćim proizvodima i suvenirima. Navodi kako su posjetitelje zanimale mogućnosti koje Pleternica pruža, ali i koje tvrtke rade na području Grada, sa ciljem ostvarivanja međusobne suradnje u privatnom sektoru.

– Dio upita se odnosi i na zemljišta u našoj zoni i to je upravo naš cilj. Kao što je gradonačelnica istaknula, ne smijemo ostati zatvoreni u sebe i čekati da netko priđe nama, nego upravo suprotno, izaći među ljude, prezentirati što Pleternica nudi, a nudi uistinu puno-zaključuje Rudež.

Izvor: Grad Pleternica

 

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…