Search
Close this search box.

PLETERNICA Projekt Budi SUPERTATA!: “Primarni je cilj osvijestiti javnost o važnosti ravnopravnog sudjelovanja oba roditelja u obiteljskom životu”

Društvo Naša djeca u 2021. se godini odazvao Pozivu za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstva. Tim je činom odobren projekt „Budi SUPERTATA!“, čija je provedba započela 1. rujna protekle godine.
Projektom, koji financija Središnji državni ured za demografiju i mlade, u prvom se planu želi doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za očeve, koje bi za posljedicu imalo njihovo aktivnije sudjelovanje u obiteljskom životu, kao i povećanje korištenja roditeljskog dopusta očeva.
Projektom „Budi SUPERTATA!“ primarni je cilj osvijestiti javnost o važnosti ravnopravnog sudjelovanja oba roditelja u obiteljskom životu. Javnost i sudionike, kroz planirane edukacije i radionice, nastoji se promijeniti mjestimice još uvijek ustaljen način razmišljanja i djelovanja ‒ tradicionalno poimanje uloge oca u obiteljskom životu.
Osim edukativne, projekt u svojoj osnovi sadrži i onu konkretniju sastavnicu ‒ slobodne aktivnosti i radionice kojima će se, kroz igru i dašak kreativnosti, poticati još veća bliskost očeva i djece. Mnogostruke su prednosti projekta: osim težnje i rada na emocionalnom i mentalnom zdravlju djeteta prilikom aktivne uloge oca u obiteljskom životu koje se nastoji poticati kroz projekt, nezaobilazna je i socijalna nadogradnja svih sudionika!
Aktivnosti koje se u projektu nude su slobodne aktivnosti „S tatom na igru“, svaki utorak od 16 do 18 te svaku srijedu od 12 do 14 sati. Svaki drugi četvrtak provode se radionice „Tata i ja ‒ prijatelja dva“ od 16:30 do 18 sati.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega