Search
Close this search box.

PLETERNICA Projekt „Kulturna ruta bećarca i gange” dobit će nastavak!

Projekt Kulturna ruta bećarca i gange, koji su zajednički realizirali Grad Pleternica i Općina Tomislavgrad, dobit će nastavak – potvrdila nam je to gradonačelnica Pleternice Marija Šarić. Nedavno je Općina Tomislavgrad obilježila svoj dan, svečanosti je prisustvovala i delegacija Grada Pleternice na čelu s gradonačelnicom Šarić no, nije se samo slavilo.: gradonačelnica Šarić, prokuristice Nives Vargašević i ravnateljica Javne ustanove Jasna Hoffmann imale su i radni sastanak koji je bio prilika za završne pripreme projektnog prijedloga namijenjenog apliciranju na poziv Interreg VI-A IPA Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2021-2027.
Na zajedničkom poslu ponovo su Grad Pleternica, Općina Tomislavgrad, Javna ustanova Pleternica i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad no, o detaljima gradonačelnica za sada ne želi govoriti. Otkrila je tek kako je u planu i izgradnja kamp-odmorišta u Zarilcu!
Podsjetimo, projekt Kulturna ruta bećarca i gange predstavljen je javnosti u lipnju 2017.godine a u ‘pleterničkom dijelu’ izgrađen je Trg bećarca i dio Mizeja bećarca. Ukupna vrijednost projekta bila je 17,5 milijuna kuna a 85 posto su sredstva EU.
Izvor: V.Milković/ Grad Pleternica

Vezano
Vezano