Search
Close this search box.

PLETERNICA Šahovski klub Vina Markota ponovno u drugoj ligi: “Uz potporu grada i kvalitetan rad nastojat ćemo zadržati svoje mjesto”

Jedan od konstantnih klubova koji godinama kvalitetnim radom, što kroz organizaciju svojih turnira, što kroz nastupe u ligi promovira ime Pleternice je svakako Šahovski klub Vina Markota. Dugogodišnji trud i rad je kulminirao ove sezone osvajanjem naslova prvaka Treće hrvatske šahovske lige – Istok. Zahvaljujući izvrsnoj sezoni i naslovu prvaka plasirali su se u viši rang natjecanja, a na tom uspjehu im je čestitala i pleternička gradonačelnica Marija Šarić.
– Sport je jedan od najboljih načina promocije, a mi smo tu da vodimo brigu o svim udrugama, volonterima i sportašima koji svojim radom doprinose promociji i razvoju sredine. Ponosni smo na sve naše udruge kojih je u ovom trenutku preko 60 i sa svima tijekom godine nastojimo provoditi brojne aktivnosti uz sve one njihove osnovne. Želim iskoristiti ovu priliku da osim čestitke uputim i zahvalu svim članovima Šahovskog kluba, ne samo na ovom izuzetnom uspjehu nego i na svom kontinuiranom radu koji su izvršili u prošlim godinama – rekla je Šarić.
Šahovski klub Vina Markota trenutačno broji 22 igrača, od čega 10 aktivnih natjecatelja. – Ovaj uspjeh nas ponovno vraća u rang do prve lige koju smo igrali 2014. godine. Vjerujem kako ćemo uspjeti u nastojanju da kroz sportski i organizacijski dio održimo svoje sudjelovanje u ovoj ligi, a siguran sam kako niti pomoć grada neće izostati u daljnjim aktivnostima – rekao je Marko Markota, predsjednik Šahovskog kluba Vina Markota.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu