PLETERNICA Službeno započinju radovi izmjere na području katastarskih općina Buk, Frkljevci, Zagrađe i Brodski Drenovac

Temeljem višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021.-2030. na području Grada Pleternice, županica Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, otkrivanjem table službeno su označili početak radova na katastarskoj izmjeri koji će obuhvatiti katastarske općine Frkljevci, Buk, Zagrađe i Brodski Drenovac.


Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, dipl. ing. geod., ovom prigodom istaknuo je kako je navedena aktivnost dio jedne velike aktivnosti koju provodi Vlada RH putem Državne geodetske uprave, a to je višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja za ukupno područje Republike Hrvatske.


„Radi se o investiciji od gotovo 3 milijarde kuna koje će se obavljati kroz slijedećih deset godina, a za ovu aktivnost na području Grada Pleternice možemo očekivati rezultate već krajem ove godine.“ – rekao je Šustić naglasivši kako je investicija u Pleternici vrijedna 6,5 milijuna kuna te će se njome obuhvatiti četiri katastarske općine u površini od otprilike 1200 ha.


„Ovaj projekt značajan je za ukupan razvoj ove regije i ovoga grada te će pripomoći za ukupan gospodarski napredak u Republici Hrvatskoj. Pored ovoga projekta koji danas započinjemo, u okviru višegodišnjeg programa, obuhvatit ćemo i ostala područja na području Grada Pleternice i sva građevinska područja svih jedinica lokalne samouprave Požeško-slavonske županije.“ – istaknuo je ravnatelj Šustić.
Gradonačelnica Pleternica Marija Šarić izrazila je zadovoljstvo projektom koji je izuzetno bitan za sugrađane koji žele investirati na ovome području.


„Ono što uvijek zanima naše investitore i sugrađane koji žele proširivati svoje djelatnosti i raditi investicije, to su uređeni zemljišnoknjižni izvadci i zemljišne knjige, a upravo ovim projektom, zahvaljujući Vladi RH i Državnoj geodetskoj upravi, odradit će se katastarska izmjera građevinskog zemljišta što će biti prva faza izmjera u katastarskim općinama Frkljevci, Zagrađe, Brodski Drenovac i Buk.“ – rekla je gradonačelnica Šarić.


Županica Jozić ovom prigodom istaknula je kako je prvi ugovor koji je potpisala kao gradonačelnica Pleternice bio upravo ugovor o provođenju katastarske izmjere u k.o. Bučje.
„Tada u to vrijeme te su se izmjere financirale na način da je 40% financirala Državna geodetska uprava, a 60% jedinica lokalne samouprave ili sami građani. Danas svjedočimo jednom lijepom trenutku kada će četiri katastarske općine s područja Grada Pleternice započeti katastarsku izmjeru građevinskog područja. Ovom prilikom zahvaljujem Državnoj geodetskoj upravi, ravnatelju, izvođačima i nadzoru radova, našem Područnom uredu za katastar, te gruntovnici u Općinskom sudu u Požegi, na svim aktivnostima i pomoći. Velika zahvala i Vladi RH što je prepoznala da je ovo temelj gospodarskog razvoja Republike Hrvatske i što se u okviru državnog proračuna, a putem Državne geodetske uprave, ove aktivnosti financiraju u stopostotnom iznosu. Građani s područja Grada Pleternice, kao i lokalna samouprava iz gradskog proračuna, neće morati izdvajati nikakva sredstva.“ – naglasila je županica Antonija Jozić.

Tekst: pszupanija.hr
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano