Search
Close this search box.

PLETERNICA Sudionici 10.Zavjetnog hodočašća od Osijeka do Dubrovnika došli i u Svetište Gospe od Suza gdje su prisustvovali svetoj misi

Sudionici 10. Zavjetnog hodočašće od Osijeka do Dubrovnika, kojeg organizira bratovština „Marijanski zavjet za domovinu”, na svom 1700 kilometara dugom putu sinoć su došli u Pleternicu. Već prema tradiciji, zaustavili su se kraj spomenika hrvatskim braniteljima, zapalili su lampion i pomolili se. Molitvu je predvodio pater Ivan Ike Mandurić, suosnivač Bratovštine i jedan od njenih duhovnika.
Hodočasnici su prenoćili u Pleternici a jutros su u Svetištu Gospe od Suza slavili svetu misu te nastavili put prema Požegi.
Hodočašće je započelo 9.lipnja u Osijeku a tijekom prvog tjedna, uz molitvu i pjesmu, prohodali su 166 kilometara rutom Osijek-Aljmaš-Vukovar-Vinkovci-Vođinci-Đakovo-Ovčara-Slavonski Brod. Sada, u drugom tjednu, pred njima je 177,5 kilometara rute Slavonski Brod-Pleternica-Požega-Stražeman-Voćin-Daruvar-Veliki Grđevac-Bjelovar. U Dubrovnik bi trebali stići 22.kolovoza.
Inače, ‘sastav’ hodočasnika se tijekom puta mijenja jer svaki od njih pješači prema svojim mogućnostima. Kao što smo već objavili, jedino je Ivan Šedevi Baja iz Požeških Sesveta odlučio po treći put proći cijelu rutu od Osijeka do Dubrovnika. Jutros su mu se u dijelu puta kroz našu županiju pridružili Marijan Križanović i Vinko Krsnik.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano