Search
Close this search box.

PLETERNICA Uskoro započinje isplata dječjeg gradskog doplatka, jedinstvenog oblika potpore roditeljima u Hrvatskoj!

Grad Pleternica je prošle godine odlučio, uz druge mjere potpore roditeljima, uvesti još jednu – dječji gradski doplatak. Ta ideja uskoro će započeti s konkretnom realizacijom.
– Doplatak će dobiti oko 590 djece čiji su nam se roditelji javili. Za to ćemo godišnje u proračunu izdvojiti oko 730 000 kuna. Doplatak će se isplaćivati od vremena prijave što mjesečno iznosi oko 60 000 kuna. Napominjem da će ići i novi natječaj jer se neki nisu prijavili na onaj što smo ga objavili prošle godine. Taj će natječaj biti objavljen u ožujku a ponavljat ćemo ga svake godine tako da se mogu javiti svi roditelji koji se nisu prijavili – pojasnila je gradonačelnica Marija Šarić.
Svako rijete godišnje će dobiti 1200 kuna a reakcije roditelja, dodala je gradonačelnica, povoljne su. – Ispočetka je bilo pitanja da li postoje neka ograničenja ali, kod nas ga stvarno nema. Znači, svako dijete do 12 godina starosti može ga dobiti. Sad kad je to riješeno, očekujem da će biti još prijava. Uskoro će roditelji dobiti rješenja o dodjeli doplatka dok će prve isplate krenuti u veljači i to od dana prijave – rekla je gradonačelnica. Naglasila je posebno kako zbog uvođenja dječjeg gradskog doplatka, nitko od proračunskih korisnika neće biti uskraćen za sredstva.
– Nikome nismo uzeli novac da bi ga osigurali za djecu. Uspjeli smo osigurati sredstva za djecu jer smo puno poslova financirali europskim sredstvima. Dakle, ostalo nam je nepotrošenog novca u izvornom proračunu, odnosno, uštedjeli smo jer smo puno toga uspjeli isfinancirati europskim novcem – zaključila je M.Šarić. Podsjetila je također kako je Grad Pleternica prvi u Hrvatskoj uveo ovakav oblik potpore roditeljima.
Inače, u sklopu svojih demografskih mjera, Grad Pleternica na razne načine pomaže mladim obiteljima, među ostalim roditeljima novorođene djece isplaćuje jednokratne potpore a subvencionira i korištenje vrtića.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi