Search
Close this search box.

PLETERNICA Ususret dječjem tjednu prepunom aktivnostima: „Ljubav djeci prije svega“

Kroz sve aktivnosti cilj je obiteljima s djecom prikazati sve sadržaje koji se tijekom godine nude za naše najmlađe sugrađane Povorkom djece ulicama grada 2. listopada započet će Dječji tjedan u Pleternici, manifestacija koja se na ovakav način održava od 2014. godine.
– Pleternica kao Grad prijatelj djece tijekom cijele godine misli na najmlađe stanovnike, ali nam je posebno drago što im možemo posvetiti jedan ovakav poseban tjedan. – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Planira se sličan niz aktivnosti kao i prethodno godine, ali uz poseban naglasak na zadanu temu „vještine“. Cijeli tjedan će biti ispunjen različitim aktivnostima kako bi svako dijete pronašlo nešto za sebe, od raznih radionica preko glazbeno-dramskih programa do sportskih aktivnosti. Ususret dječjem tjednu održana je i sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Pleternice.

 

Predsjednica vijeća Marija Šarić izložila je plan Dječjeg tjedna u Pleternici, koji se provodi u organizaciji Društva naša djeca i Grada Pleternice, a uz podršku svih ustanova i udruga s područja grada, s posebnim naglaskom na one kojima su ciljana skupina djeca. Prigodnim dječjim programom na svetoj misi u nedjelju 8. listopada te tradicionalnom Zmajadom na Ivanindvoru, dječji tjedan privest će se kraju.
Kroz sve aktivnosti cilj je obiteljima s djecom prikazati sve sadržaje koji se tijekom godine nude za naše najmlađe sugrađane kako bi se u još većem broju uključili u rad naših udruga, ustanova i ostalih organizacija. Sve aktivnosti koje nas očekuju možete pogledati na plakatu u prilogu, a sva djeca željno pozivaju i sve odrasle da budu dio njihovog tjedna.

 Izvor: Grad Pleternica

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi