Search
Close this search box.

PLETERNICA Veća potražnja za halama nego za uredima – AC Holik novi najmoprimac PLINK-a

Dugogodišnje ulaganje u Industrijsku zonu Pleternica posljednjih godina ostvaruje željene rezultate. Unatoč brojnim problemima koji su pratili ta ulaganja trud ove i proteklih gradskih uprava, sudeći po broju investicija i konstantno zainteresiranih investitora se isplatio.
– Kada govorimo o problemima vezanim uz ulaganja u zonu najviše se to odnosi na dio u kojem je Pleternica, za razliku od drugih gradova i općina, morala i još uvijek mora otkupljivati privatno zemljište kako bi formirala parcele. To je naravno puno skuplja priča, no mi nismo dobili državno zemljište kao što je to slučaj u drugim jedinicama lokalne samouprave i morali smo zonu formirati na spomenuti način – rekla je pleternička gradonačelnica, Marija Šarić.
Istaknula je kako ju veseli činjenica za povećanom potražnjom zemljišta i gotovih proizvodnih hala.

– Nešto slobodnih ureda još imamo, no ako gledamo i PLINK i e-Inkubator popunjenost je preko 80 posto stoga nam je cilj projektirati i izgraditi manje proizvodne hale za naše poduzetnike početnike jer su postojeće konstantno pune – navodi.
Najnoviji stanar pleterničkog Poduzetničkog inkubatora je AC Holik, čiji vlasnik Ivica Holik ističe prednost najma proizvodnih, odnosno uslužnih hala.

– Kada kao poduzetnik početnik imate kvalitetan prostor za rad po maloj, odnosno u prvoj godini nikakvoj cijeni, to u mnogome ubrzava rast firme. Meni je ovo odlično rješenje jer dok uređujem prostor u svom vlasništvu mogu neometano raditi – kaže Holik.
Šarić mu je čestitala na otvorenju i poželjela uspješan rad i brzo preseljenje u svoje prostore. – Koliko god da volimo vidjeti tvrtke u našem prostoru, puno više volimo kada one kroz rad ovdje dovoljno osnaže i krenu raditi u vlastitom prostoru – zaključila je.

Dodajmo još samo kako je Ivica Holik otvorio obrt za održavanje motornih vozila.
Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano