Search
Close this search box.

PLETERNICA Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Sukladno zakonu, Grad Pleternica dva puta godišnje financira deratizaciju, proljetnu i jesensku.
Ovih je dana započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada i svih naselja. Na terenu su timovi Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.
Važno je napomenuti kako kemijska deratizacija nije dovoljna ako se svatko od nas ne pridržava i drugih preporučenih preventivnih mjera. Podsjetimo da glodavci prenose tridesetak bolesti, kao što su hemoragijska groznica, tifus, bjesnoća, tuberkuloza, leptospiroza i trihineloza.
Zbog velike uloge štakora u širenju zaraznih bolesti, ali i velikih ekonomskih šteta koje čine gdje god su prisutni, nužno je provoditi kontroliranu sustavnu deratizaciju.

 

Sustavna deratizacija provodi se planiranjem blokova koji započinju od periferije prema središtu sistemom koncentričnih krugova ili obrnuto. Količina izloženih zatrovanih mamaca ovisi o utvrđenom stupnju infestacije površine, prostora ili objekta u trenutku provođenja mjere odnosno sukladno propisanim normativima.
Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode pozivamo sve vlasnike stanova, kuća, okućnica kao i sve ostale stanare da se obvezno surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce.
Vlasnicima ili članovima stambenih jedinica koje djelatnici Zavoda za javno zdravstvo nisu zatekli kod kuće u trenutku provođenja mjere deratizacije, bit će ostavljena obavijest u poštanskom sandučiću s njihovim brojevima telefona zbog dogovora novog termina provođenja mjere deratizacije.
Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…