Search
Close this search box.

PLETERNICA Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio Muzej bećarca

Zastupnik Republike Hrvatske u Europskom parlamentu Karlo Ressler danas je posjetio Muzej bećarca u Pleternici. Došao je u pratnji županice Antonije Jozić a dobrodošlicu mu je poželjela gradonačelnica Marija Šarić sa suradnicima.

– Karlo Ressler nam je dao veliku podršku od samog otvaranja Muzeja, bio je na njegovom otvaranju, a isto tako i kasnije kad nam je omogućio predstavljanje našeg Muzeja u Europskom parlamentu. Bila je to velika prilika da naš Muzej prezentiramo van granica RH i ja sam mu zahvalna na tome. Isto tako, sam mu zahvalna na današnjem dolasku jer je ovo prilika da mu pokažemo što smo napravili od otvorenja, koje smo rezultate ostvarili i koji su planovi u idućem razdoblju. Nadamo se da će nam i dalje biti podrška u svim našim aktivnostima i planovima – rekla je gradonačelnica Šarić.

Županica Antonija Jozić je istaknula kako je zastupnik Ressler danas ne samo u Pleternici, nego je prethodno posjetio i Lipik te Pakrac.
– U Lipiku smo posjetili Centar za umjetnu inteligenciju, ali tu je i ona druga priča koju pričamo o Požeško-slavonskoj županiji, to je priča o turizmu, i priča o korištenju Europskih sredstava. Riječ je o Toplicama Lipik koje su zdravstveni turizam podigli na viši stupanj na području Požeško-slavonske županije. Tu je i Spahijski podrum u Pakracu koji je partner Gradu Pleternici na ovom velikom projektu uređenja Spahijskog podruma i Muizeja bećarca. Na neki način želimo pokazati i dokazati da Požeško-slavonska županija ima potencijal u razvoju kontinentalnog i održivog turizma. Zahvalni smo zastupniku Ressleru na svakoj onoj ruci podrške koja je došla iz Europskog parlamenta, ali ne samo u smislu korištenja europskih fondova nego evo, i prijateljskog odnosa prema cijeloj Požeško-slavonskoj županiji – kazala je županica Jozić.

Zastupnik Ressler je podsjetio kako je bio u Pleternici i na otvorenju Muzeja i na otvorenju Trga bećarca.
– Pokušali smo u EU parlamentu predstaviti sve ono što pruža Požeško-slavonska županija u smislu onoga što predstavlja i ovaj Muzej: znači, dio običaja i tradicije, načina života danas ali isto tako i kako se živjelo kroz neka prošla vremena, pokušati to ‘uglazbiti’ u jednom hrvatskom ali i europskom kontekstu. Mislim da to ovaj muzej radi na najbolji mogući način i da zapravo predstavlja primjer kako bi upravo to i obogaćivanje jedne kulturne turističke ponude, ali isto tako i ponos na našu tradiciju, na naše korijene, trebao biti prikazan. Jasno, uz pomoć europskih fondova. Također, koji i pomažu da se Požeško-slavonska županija razvija ovako kako se razvija – Idstaknuo je K.Ressler.

Kroz Muzej bećarca zastupnika Resslera je provela ravnateljica Javne ustanove Pleternica, u sklopu koje postoji Muze, Jasna Hoffman.
– Ponosni smo na brojke, ne ističemo ih često, ali od otvaranja muzeja više od 18 000 posjetitelja je došlo ovdje. Posebno smo ponosni na to što su oni iz svih županija Lijepe naše, nema županije iz koje nije posjetitelj došao i prošao kroz naš svijet bećarca – istakla je J.Hoffmann.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano