Search
Close this search box.

PLETERNIČKA KNJIŽNICA U petak otvorenje „Noći knjige“-predavanje Dore Novak iz Požege

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici održat će se u petak 22. travnja, s početkom u 19 sati, otvorenje manifestacije „Noć knjige 2022.“ i  predavanje ”Crkva svetog Lovre” Dore Novak, povjesničarke umjetnosti iz Požege.
Dora Novak rođena je u Požegi 1996. godine, a osnovnu školu i opću gimnaziju pohađala je u Požegi. Dvopredmetni studij Povijesti umjetnosti i turkologije upisala je 2015. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija bila je aktivna članica Kluba studenata povijesti umjetnosti i Kluba studenata turkologije. Kao novinarka web-portala posvećenog vizualnoj kulturi i umjetnosti Kulturflux sudjelovala je u nekolicini projekata od kojih treba istaknuti: radionice u suradnji s galerijom suvremene umjetnost i radnim prostorom za umjetnike, Atelijerom Žitnjak u Zagrebu, promociju međunarodnog projekta za suvremenu umjetnost Jelsa Art Bienniala, u organizaciji kreativne agencije LAB852, te  projekt Vizitka, sa ciljem pružanja široke medijske vidljivosti nedavno diplomiranih alumna umjetničkih akademija diljem Hrvatske. Sudjelovala je 2019. godine na VIII. Internacionalnom kongresu studenata povijesti umjetnosti s temom „Umjetnost knjige u Osmanskom Carstvu“. Zajedno s kolegicama i kolegama s portala dobitnica je rektorove nagrade za društveno korisni rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2019./2020. Povijest umjetnosti diplomirala je u rujnu 2020. godine na temu „Barokno razdoblje crkve sv. Lovre u Požegi: likovna baština i liturgija“, a u pripremi joj je obrana diplomskog rada na studiju turkologije. Članica je Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske.

Program „Noći knjige“ nastavlja se 23. travnja (subota) u Interpretacijskom centru Terra Panonica, gdje će biti održana  projekcija filma ”Ego protiv ega”. Knjižnica vas poziva da joj se pridružite na ovoj manifestaciji.

Pripremio: I. Tomić

Foto: Pozivnica, plakat

 

Vezano
Vezano