Search
Close this search box.

PLETERNIČKI DJEČJI VRTIĆ „TRATINČICA“ Na radost mališana otvoreno novo dječje igralište

Danas je u prostoru Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Pleternici svečanim prigodnim programom  otvoreno novo  dječje igralište koje je financirano iz „Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića“. Nogometno igralište i teren s atletskom stazom moći će koristiti 232 djece koja su upisana u redovni program. Novi vrtićki sadržaj omogućit će organiziranje sportskih igara, a tjelesna aktivnost iznimno je značajna za rast i razvoj djece te prevenciju raznih bolesti. Na taj način bitno je olakšan rad zaposlenika u ovoj ustanovi.

Značajna potpora Grada Pleternice

Obraćajući se nazočnima, ravnateljica Nikolina Hačka istaknula je kako se danas u njihovom vrtiću otvara jedan novi sadržaj. -Svake godine poboljšavamo razinu kvalitete našeg vrtića i naša djeca uživaju u tome. Sve to ne bismo mogli bez potpore našeg osnivača Grada Pleternice,  te tima iz Poduzetničkog centra Pleternica, koji pripremaju našu projektnu dokumentaciju. Verificirali smo sportski program koji je dopuna svemu ovome što radimo, naša djeca su oduševljena, a radimo ono što žele. Nadam se da i roditelji vide te rezultate, a kroz igru i vježbu stvaramo nove zdrave navike koje će biti dobra podloga za sve što ih očekuje-poručila je ravnateljica.

Ulaganje u nove vrtićke sadržaje i podizanje razine kvalitete

Pozdravljajući sudionike svečanosti, gradonačelnica Marija Šarić napomenula je kako svi ovi projekti koji se rade na području Pleternice, posebno na prostorima vrtića, poboljšavaju kvalitetu usluga koje se nude našim najmlađim sugrađanima. -Oni su naše blago, a ako u njih ulažemo, onda zasigurno imamo bolju budućnost. Posebno zahvaljujem Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade jer nas, osim u ovom projektu, podržava u nizu drugih koji provode naše udruge iz Pleternice. Ono što je posebno važno za naš vrtić jest da su kroz sve ove projekte za bespovratna sredstva financirali i projekt predškole te programe raznih opremanja naših vrtića i djelatnosti. Svi ti projekti omogućavaju da, uz sav porast troškova koji osjetimo u zadnjih nekoliko mjeseci, ipak ostane prostora da ulažemo u nove sadržaje vrtića i podizanje razine kvalitete za naše najmlađe-istaknula je gradonačelnica. Dodala je kako u vrtiću imaju i druge projekte, malu bašču vrtićaraca gdje se uče raditi ono što rade kod kuće sa svojim roditeljima i bakama. -Na novom sportskom igralištu djeca će razvijati zdrave navike, to je proces kojim pokušavamo našim mališanima osigurati što kvalitetnije odrastanje kako bi odrasli u zdrave ljude-kazala je  gradonačelnica te zahvalila na podršci ravnateljici Nikolini Hačka, županici Antoniji Jozić i državnoj tajnici Željki  Josić.

Čestitajući gradonačelnici na svim aktivnostima koje provodi u smislu poboljšanja kvalitete Dječjeg vrtića u Pleternici, županica Antonija Jozić napomenula je kako u Požeško-slavonskoj županiji muku muče s velikim brojem djece koja imaju potrebu upisati se u vrtić, a nema kapaciteta i mogućnosti. -Stoga velike nade polažemo i u državnu tajnicu Josić, ali i u Vladu Republike Hrvatske da nam osigura dodatna sredstva kako bismo gradili tu infrastrukturu. Ovi dječji osmjesi i zadovoljna lica njihovih roditelja kažu da radimo najbolju moguću stvar. Ono što bih posebno istaknula, kao nešto što nije uobičajeno u vrtićima, jest da Dječji vrtić Tratinčica jedini na području županije ima zaposlenu magistru kineziologije, profesionalku koja prati našu dječicu od njihovih prvih koraka pa sve do polaska u predškolu i osnovnu školu, a to je smjer koji je odredio Grad Pleternica. Usmjerava se prema mladima i prema sportu, a danas svjedočimo ovdje i s ovim igralištem za koje vjerujem da će djeca na njemu imati puno veselih koraka-zaključila je županica.

Važna uloga Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić izrazila je zadovoljstvo što može biti ovdje i što mogu financirati ovako vrijedne aktivnosti.-Nama je iznimna čast, pogotovo što je to usmjereno prema našoj djeci, a znamo da je ulaganje u djecu najveći ulog u našu budućnost. Djeca nam doista mogu i najviše donijeti, zato se trudimo kao Vlada uložiti u ono što nam je najvažnije, a to je upravo predškolski odgoj i obrazovanje. Drago mi je da je ovaj Dječji vrtić dobio svoju novu aktivnost, svoje igralište. Sigurna sam da će sva djeca iz Grada Pleternice, koja su upisana i koja će se upisivati, biti jako zadovoljna i sretna sa svim aktivnostima koje vrtić nudi. I dalje ćemo nastojati podržavati općine i gradove, a u Požeško-slavonskoj županiji financirali smo sedam lokalnih samouprava, kako bi se i dalje održali i razvijali predškolski odgoj i obrazovanje. U ovoj županiji uložili smo u pet vrtića, a jedan od njih je i ovaj u Gradu Pleternici- kazala je  državna tajnica. Novo dječje igralište otvoreno je zajedničkim odbrojavanjem i simboličnim puštanjem balona visoko u zrak, a zatim je trčana dječja štafeta i odigrana nogometna utakmica između djece i njihovih roditelja.

Tekst i foto: I. Tomić

Vezano
Vezano