Search
Close this search box.

PLETERNIČKI MIHALJEVCI U gotovo prazno selo, brojni vjernici i jučer došli proslaviti Sv.Blaža zaštitnika od bolesti grla!

Pleternički Mihaljevci, jedno od najmanjih naselja u Požeštini, na blagdan sv.Blaža, ‘oživi’ pa je tako bilo i jučer. Brojni vjernici, neki i bivši stanovnici sela, ponovo su se okupili uz mjesnu kapelicu kako bi slavili ovog zaštitnika od bolesti grla. Poznati planinar-hodočasnik Dragutin Kepić na svom facebook profilu zabilježio je slijedeće:

– Danas smo hodočastili Sv. Blažu u Pleterničke Mihaljevce. Lijep je sunčani dan, priroda još spava tek poneki napupali drijenak stidljivo pokazuje žuti cvjetić. Na ulazu u selo netko je obnovio imanje, možda se vrati život u nekad bogato selo što se još vidi po ostacima kuća, štagljevima, bunarima i prezimenima poznatih obitelji na nadgrobnim spomenicima.
Misno slavlje služio je vlč. Željko Volarić župnik u Buku. Nadahnutom propovijedi dotaknuo je duše više od stotinu nazočnih vjernika. Bilo je prekrasno dok se molilo, pjevalo, slavilo Boga i Sv. Blaža zaštitnika od bolesti grla.
Iza svete mise bilo je čašće za sve koji su danas došli u Pleterničke Mihaljevce. Ako Bog da vidimo se i dogodine. Blagoslov Sv. Blaža bio s vama!

Pripremila: V.Milković
Foto: Dragutin Kepić

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu