Search
Close this search box.

PLETERNIČKO VINCELOVO Vinarija Markota uz brojne poslovne partnere, prijatelje i vinoljupce obilježila početak nove vinogradarske godine

Vinarija Markota u Pleternici jučer je bila ‘dom’ brojnim poslovnim partnerima, prijateljima i vinoljupcima iz okolice, ali i drugih krajeva Hrvatske, koji su sa svojim domaćinima došli proslaviti blagdan sv.Vinka i tako simbolički označiti početak nove vinogradarske godine. Uspješan rad i dobre poslovne rezultate najpoznatijim vinarima i vinogradarima pleterničkog kraja došli su poželjeti i županica Antonija Jozić, domaća gradonačelnica Marija Šarić i gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavoić.
Već prema tradiciji, u ime obitelji prisutne je pozdravio Marinko Markota. Zahvalio se poslovnim partnerima, kupcima i dobavljačima, koji su prepoznali kvalitetu njihovih vina, kao i djelatnicima tvrtke, kojih je devet stalno zaposlenih, te sezoncima. – Svojim radom tijekom godine pridonosite održanju naše tvrtke koja je s prvim nasadima krenula 2006. godine. Iz ta tri prva hektara rodila se ljubav čovjeka i vinove loze i nama je vino postalo strast iz koje se rađa jedna velika ljubav – istakao je M.Markota.
Obitelj Markota vinograde ima na brdima Starac i Klikun a njih 80 posto imaju oznaku vrhunske kvalitete. Za to su ponajprije zaslužni, dodao je M.Markota, pet visokoobrazovnih stručnjaka koji rade u vinariji. U novije vrijeme pridružio im se i poznati enolog Leo Gracin kao i menadžer Igor Markota. Također, etikete na vinima redizajnirane su.
Vinski kumovi ove godine bili su Drago Jambrošić s Lošinja i obiteljski prijatelj Hrvoje Sviben iz Pleternice. Lozu je blagoslovio župni vikar Luka Čačić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano