Search
Close this search box.

POČELO OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKIH BRANITELJA POŽEGE U Gradskoj knjižnici otvorena izložba „Crtanje u pokušaju”

Otvorenjem izložbe „Crtanje u pokušaju” sinoć je u Gradskoj knjižnici Požega započelo obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Požege i 33. godišnjice osnutka 63. „A“ samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega. Izložba prikazuje radove članica Kluba žena koji djeluje pri Udruzi ratnih veterana 63. „A“ samostalne gardijske bojne ZMG-a.
Tečaj slikanja, podsjetila je predsjednica Kluba Katica Balog pozdravljajući prisutne na izložbi, započeo je u studenom prošle godine a ženama braniteljicama iz Domovinskog rata, udovicama, suprugama i djeci hrvatskih branitelja pomagala je požeška slikarica Ljubica Josipović. Članice grupe Crtanje u pokušaju su Irena Devčić/Marinić, Tatjana Štetić, Katica Balog, Ema Letić, Kristina Puchmajer Devčić, Višnjica Peći, Snježana Letić, Mira Vuković, Slavica Bešlić, Marina Brus, Martina Vojvodić, Verica Vučković, Suzana Mandić i  Marijana Šijan.

Autorice slika na izložbi pozdravio je, a potom izložbu i otvorio, Tomica Galović pripadnik 63.samostalne gardijske bojne ZNG-a i sadašnji predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. – Rat nije dobila samo puška, rat je dobila ljubav, rat je dobila istina, rat je dobilo srce a i ove žene koje danas izlažu ovdje svoje radove. Sjećam se nekih iz prvih ratnih dana, između ostalih moje drage prijateljice Tatjane, koja je drugi dan po stupanju u Oružane snage išla na stražu. Znači, to nisu one žene koje su negdje u pozadini bile potpora svima nama koji smo išli na prvu crtu, tp su bile žene koje su stajale rame uz rame zajedno s nama. Stoga mi je izuzetna čast što možemo pokazati danas da hrvatski branitelji nisu samo tamo neki ‘slučajevi’ nego da su hrvatski branitelji vrijedna sastavnica ovog društva – rekao je T.Galović. Dodao je također kako je ovo prigoda sjetiti se svih koji su u ratu poginuli, kao i onih koji su rat preživjeli a od prvih dana su osobno dali svoj doprinos kao primjerice njihov zapovjednik general Miljenko Crnjac, Anto Bagarić, Drago Matošević…
U prigodnom programu pročitana je pjesma Tatjane Štetić „Snaga” a nekoliko pjesama izveli su Kristina Puchmajer Devčić, Damir Devčić i Ema Letić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu